Çilekli Muzlu Manolya Tatlısı Tarifi
Çilekli Muzlu Manolya Tatlısı tarifi: Çilekli Muzlu Manolya Tatlısı için gerekli malzemeler nelerdir? Çilekli Muzlu Manolya Tatlısı nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
5 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
15 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
6 kişilik
Çilekli Muzlu Manolya Tatlısı yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 500 mililitre süt
- 2 adet yumurta sarısı
- 1 çay bardağı toz şeker
- 1,5 yemek kaşığı un
- 1 paket vanilya
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 paket krema
- 1 su bardağı bebe bisküvisi
- 2 adet muz
- 1 kase çilek
Çilekli Muzlu Manolya Tatlısı tarifi nasıl yapılır?
- Süt, toz şeker, yumurta sarısı ve unu bir tencereye alıp çırpıyoruz. Daha sonra ocağa alıp kaynayana kadar çırpıyoruz. Kaynadıktan sonra üzerine tereyağı ve vanilyayı da ekleyip 1-2 dakika daha kaynatıyoruz.
- Muhallebimiz akışkan kıvamda olsun. Daha sonra ocaktan alıp soğuyana kadar çırpalım veya biraz çırptıktan sonra buzdolabında soğutalım.
- Ayrı bir kapa kremamızı alıyoruz, çırpıyoruz ve buzdolabına kaldırıyoruz. Soğuyan muhallebi ve kremamızı buzdolabından çıkarıp kremayı muhallebinin üzerine ekliyoruz ve karıştırıyoruz.
- Muzları kare şeklinde küçük küçük doğruyoruz. Çilekleri ise halka şeklinde kesiyoruz. Dolduracağımız bardağı alıp öncelikle tabanına çilekleri diziyoruz ve muhallebiden 1 kepçe dolduruyoruz.
- Üzerine muzlardan ekliyoruz ve tekrar bir kepçe muhallebi ekliyoruz. En üst katmana blenderdan geçirdiğimiz bisküvileri ekliyoruz. Benim sunumum bu şekilde, siz istediğiniz gibi süsleyebilirsiniz.
Çilekli Muzlu Manolya Tatlısı tarifinin püf noktası nedir?
Muhallebi akışkan bir kıvamda olsun. Çok kaynatmayalım.
Çilekli Muzlu Manolya Tatlısı tarifi için servis önerisi
Bisküvilerin direkt ağıza gelmesinden rahatsız olursanız, bisküvileri muhallebi ile karıştırabilirsiniz.