Çilekli Muzlu Manolya Tatlısı Tarifi
Çilekli Muzlu Manolya Tatlısı tarifi: Çilekli Muzlu Manolya Tatlısı için gerekli malzemeler nelerdir? Çilekli Muzlu Manolya Tatlısı nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
15 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
15 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
7 kase
Çilekli Muzlu Manolya Tatlısı yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- 2 yemek kaşığı (tepeleme) nişasta
- 1 yemek kaşığı (tepeleme) un
- 1 paket vanilin
- 1 paket krem şanti
- 1 adet muz
- 5-6 adet çilek
- 1 paket bisküvi
- 1 litre süt
- 1 su bardağı şeker
- 1 adet yumurt sarısı
Çilekli Muzlu Manolya Tatlısı tarifi nasıl yapılır?
- Krem şantiyi yarım su bardağı sütle çırpıp dolaba alın. Tereyağ hariç tüm malzemeyi tencereye alıp önce karıştırın homojen olsun muz dahil!
- Sürekli olarak malzemeleri karıştırın. Muhallebi kıvamına gelen harcın içine tereyağını koyup karıştırarak eritin.
- Muhallebiyi soğutun. Soğuttuktan sonra krem şantiyle karıştırın. Bardaklara döküp süsleyin. Tekrar dolaba kaldırıp soğuduktan sonra tüketebilirsiniz.