Çilekli Muhallebi Tarifi
Çilekli Muhallebi tarifi: Çilekli Muhallebi için gerekli malzemeler nelerdir? Çilekli Muhallebi nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
25 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
20 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
6 kase
Çilekli Muhallebi yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 1 litre süt
- 1 paket krema
- 2 adet yumurta
- 1/2 kg. çilek
- 2 yemek kaşığı nişasta
- 2 yemek kaşığı pirinç unu
- 3/4 su bardağı toz şeker
- 1 yemek kaşığı pudra şekeri
- 1 tatlı kaşığı vanilya özütü
- 1 tatlı kaşığı limon suyu
Çilekli Muhallebi tarifi nasıl yapılır?
- Süt, toz şeker, pirinç unu ve kremayı bir tencereye alıp orta-kısık ateşte karıştırarak pişirin.
- Başka bir kapta yumurtaları bir çimdik tuzla 5 dakika boyunca en yüksek devirde çırpın. 5 dakikanın sonunda nişastayı ekleyin ve onu da çözülene kadar çırpın.
- Ocaktaki sütlü karışım tıkırdamaya başladığında, yumurtalı karışımı çok yavaşça azar azar ekleyin ve bir yandan da sütlü karışımı hiç durmadan çırpın.
- Karışımınız homojen bir şekilde karıştıktan vanilyasını da ekleyip sonra tekrar çok kısık ateşteki ocakta karıştırarak pişirmeye devam edin.
- Çok kısa süre son fokurdamaya başlayacaktır ki bu pişmiş demektir.
- Karışımı ikiye bölün ve bir yarısını servis kaselerinin 1/3'ünü dolduracak şekilde bölüştürün.
- Çilekleri pudra şekeri ve limon suyuyla blendera atıp püre haline getirin.
- Pürenin 1/3'ünü muhallebinin diğer yarısıyla karıştırın ve servis kaselerine bölüştürün. Yine kaselerin 1/3'ü kadar çilekli muhallebi koyun. Diğer 1/3'ü de çilekli sos için ayırın.
- Muhallebileri soğumaya bırakın. Muhallebiler soğuyana kadar çilek püresini buzdolabında saklayın.
- Muhallebiler soğuyunca, çilek püresini biraz karıştırıp muhallebilerin üzerine bölüştürün.
Çilekli Muhallebi tarifi için servis önerisi
Taze çilek ve nane yapraklarıyla süsleyebilirsiniz.