Çilekli Milföy Pasta Tarifi
Çilekli Milföy Pasta tarifi: Çilekli Milföy Pasta için gerekli malzemeler nelerdir? Çilekli Milföy Pasta nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
20 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
15 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
8 adet
Çilekli Milföy Pasta yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 6 adet milföy hamuru
- 3 su bardağı süt
- 2 adet yumurta sarısı
- 1 çay bardağı şeker
- 2 yemek kaşığı un
- 2 yemek kaşığı mısır nişastası
- 1 paket vanilin
- 1 tatlı kaşığı tereyağı
- 1 kase çilek (küp küp doğranmış)
Çilekli Milföy Pasta tarifi nasıl yapılır?
- İlk olarak milföy hamurlarınızı dondurucudan çıkartıp 8 dakika bekletin.
- Milföy hamurlarınızın her birini 4 parçaya bölün.
- Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizin ve 180 derece önceden ısıtılmış fırında, kızarana kadar pişirin.
- Kreması için bir tencereye un, nişasta ve şekeri ekleyin karıştırın.
- Sütü ve yumurta sarılarını ekleyin. Karıştırın ve ocağa alıp pişirin.
- Piştikten sonra ocaktan alın, vanilin ve tereyağını ekleyip mikserle çırpın. Soğumaya bırakın.
- Pişen milföylerinizi ortadan ikiye bölün. Bir kat milföyün bir kat krema ekleyin.
- Çilekleri dizin ve tekrar milföy ekleyin. Bu şekilde tüm milföyleri tamamlayın. Afiyet olsun.
Çilekli Milföy Pasta tarifinin püf noktası nedir?
Çilek yerine muz veya mevsim meyveleri ile deneyebilirsiniz.
Çilekli Milföy Pasta tarifi için servis önerisi
Üzerlerini pudra şekeri ile süsleyip servis yapabilirsiniz.