Çilekli Milföy Pasta Tarifi
Çilekli Milföy Pasta tarifi: Çilekli Milföy Pasta için gerekli malzemeler nelerdir? Çilekli Milföy Pasta nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
15 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
40 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
8 kişilik
Çilekli Milföy Pasta yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Pasta İçin:
- 6 adet milföy hamuru (dikdörtgen)
- 3 yemek kaşığı pudra şekeri
- 15 adet çilek
Kreması İçin:
- 500 mililitre Süt
- 1 su bardağı toz şeker
- 2 yemek kaşığı un
- 2 yemek kaşığı nişasta
- 1 adet yumurta sarısı
- 1 paket vanilin
- 2 paket Krema
Süslemek İçin:
- 4 adet çilek
- 2 yemek kaşığı pudra şekeri
Çilekli Milföy Pasta tarifi nasıl yapılır?
- Pastacı kreması için sütün bir kısmını ayırıp kalan kısmını da ufak bir tencerede şekerle birlikte ısıtmaya başlayın.
- Bu esnada ayırdığınız sütün içinde un, nişasta ve yumurta sarısını iyice çırpın ve pürüzsüz hale getirin.
- Isınan şekerli sütten yavaşça karışıma ekleyin ve karıştırın.
- Sonra tüm karışımı tekrar ocağa alın ve orta ateşte koyulaşana kadar karıştırarak pişirin.
- Pişen pastacı kremasının üzerine değecek şekilde kabuk tutmaması için streç örtün ve soğumaya bırakın.
- Milföyleri yağlı kağıt serilmiş bir tepsiye birbirlerine değecek şekilde dizin.
- Üzerlerine çatal yardımı ile delikler açın ve süzgeç yardımı ile her yerlerine pudra şekeri serpin.
- Milföylerin üzerilerine de bir yağlı kağıt daha koyup bir oklava ya da merdane yardımı ile hafifçe inceltin.
- Milföylerin üzerine kabarmamaları için bir tepsi daha koyup 200 derecede önceden ısıtılmış fırında 15 dakika pişirin.
- Tepsileri çıkartın ve bir bez yardımı ile üstteki tepsiyi bastırın ve fazla havadan kurtulun. Üstteki tepsiyi ve yağlı kağıdı kaldırın.
- Son bir renk alması için milföyleri üstleri açık şekilde 3-5 dakika daha fırınlayın.
- Fırından çıkan milföylere pudra şekeri serpin ve soğumaya bırakın.
- Pastacı kreması soğuduktan sonra iki paket soğuk kremayı bir çırpıcı ya da mikser yardımı ile koyu ve sert bir köpük olana kadar çırpın.
- Çırpılmış kremaya azar azar pastacı kremasını ekleyip çırpmaya devam edin. Çilekleri iri parçalar halinde doğrayın.
- Milföylerin kenarlarını kesin ve ayırın. Kalan düzgün kısımlardan 16 eşit parça kesin.
- Derin dondurucuya uygun bir tepsinin tabanıma ve kenarlarına gelecek şekilde yağlı kağıt serin.
- Hazırladığınız kremanın yarısını tepsiye alın. Üzerine doğranmış çileklerin yarısını koyun ve milföy dilimlerinin yarısını da çileklerin üzerine dizin.
- Aynı işlemi bir kez daha yapın ve tepsiyi streçle kapatıp derin dondurucuya kaldırın.
- Pastayı en az 2-3 saat dinlendirin. Hazır olduğunu anlamak için tepsinin kenarlarındaki ve ortasındaki kremaya dokunabilirsiniz sert ve yapışmayan bir hal aldığında pastanız dolaptan çıkmaya hazır demektir.
- Buzluktan çıkardığınız pastayı servis tabağına alın, üzerindeki yağlı kağıdı da çıkartın.
- Kalan milföyleri elinizle ezip pastanın üzerini kaplayın.
- Pastayı dilimleyip üstüne çilek ve pudra şekeri koyup servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.