Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Çilekli Milföy Pasta Tarifi

Çilekli Milföy Pasta

Çilekli Milföy Pasta Tarifi

Çilekli Milföy Pasta tarifi: Çilekli Milföy Pasta için gerekli malzemeler nelerdir? Çilekli Milföy Pasta nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Çilekli Milföy Pasta yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

Pasta İçin:

  • 6 adet milföy hamuru (dikdörtgen)
  • 3 yemek kaşığı pudra şekeri
  • 15 adet çilek

Kreması İçin:

  • 500 mililitre Süt
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 2 yemek kaşığı un
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 1 adet yumurta sarısı
  • 1 paket vanilin
  • 2 paket Krema

Süslemek İçin:

  • 4 adet çilek
  • 2 yemek kaşığı pudra şekeri

Çilekli Milföy Pasta tarifi nasıl yapılır?

  • Pastacı kreması için sütün bir kısmını ayırıp kalan kısmını da ufak bir tencerede şekerle birlikte ısıtmaya başlayın.
  • Bu esnada ayırdığınız sütün içinde un, nişasta ve yumurta sarısını iyice çırpın ve pürüzsüz hale getirin.
  • Isınan şekerli sütten yavaşça karışıma ekleyin ve karıştırın.
  • Sonra tüm karışımı tekrar ocağa alın ve orta ateşte koyulaşana kadar karıştırarak pişirin.
  • Pişen pastacı kremasının üzerine değecek şekilde kabuk tutmaması için streç örtün ve soğumaya bırakın.
  • Milföyleri yağlı kağıt serilmiş bir tepsiye birbirlerine değecek şekilde dizin.
  • Üzerlerine çatal yardımı ile delikler açın ve süzgeç yardımı ile her yerlerine pudra şekeri serpin.
  • Milföylerin üzerilerine de bir yağlı kağıt daha koyup bir oklava ya da merdane yardımı ile hafifçe inceltin.
  • Milföylerin üzerine kabarmamaları için bir tepsi daha koyup 200 derecede önceden ısıtılmış fırında 15 dakika pişirin.
  • Tepsileri çıkartın ve bir bez yardımı ile üstteki tepsiyi bastırın ve fazla havadan kurtulun. Üstteki tepsiyi ve yağlı kağıdı kaldırın.
  • Son bir renk alması için milföyleri üstleri açık şekilde 3-5 dakika daha fırınlayın.
  • Fırından çıkan milföylere pudra şekeri serpin ve soğumaya bırakın.
  • Pastacı kreması soğuduktan sonra iki paket soğuk kremayı bir çırpıcı ya da mikser yardımı ile koyu ve sert bir köpük olana kadar çırpın.
  • Çırpılmış kremaya azar azar pastacı kremasını ekleyip çırpmaya devam edin. Çilekleri iri parçalar halinde doğrayın.
  • Milföylerin kenarlarını kesin ve ayırın. Kalan düzgün kısımlardan 16 eşit parça kesin.
  • Derin dondurucuya uygun bir tepsinin tabanıma ve kenarlarına gelecek şekilde yağlı kağıt serin.
  • Hazırladığınız kremanın yarısını tepsiye alın. Üzerine doğranmış çileklerin yarısını koyun ve milföy dilimlerinin yarısını da çileklerin üzerine dizin.
  • Aynı işlemi bir kez daha yapın ve tepsiyi streçle kapatıp derin dondurucuya kaldırın.
  • Pastayı en az 2-3 saat dinlendirin. Hazır olduğunu anlamak için tepsinin kenarlarındaki ve ortasındaki kremaya dokunabilirsiniz sert ve yapışmayan bir hal aldığında pastanız dolaptan çıkmaya hazır demektir.
  • Buzluktan çıkardığınız pastayı servis tabağına alın, üzerindeki yağlı kağıdı da çıkartın.
  • Kalan milföyleri elinizle ezip pastanın üzerini kaplayın.
  • Pastayı dilimleyip üstüne çilek ve pudra şekeri koyup servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025