Çilekli Mereng Rulo Pasta Tarifi
Çilekli Mereng Rulo Pasta tarifi: Çilekli Mereng Rulo Pasta için gerekli malzemeler nelerdir? Çilekli Mereng Rulo Pasta nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
20 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
15 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
8 dilim
Çilekli Mereng Rulo Pasta yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Pasta için:
- 6 adet yumurta
- 1 paket vanilya şekeri
- 1,5 su bardağı şeker
- 1 yemek kaşığı nişasta
- 100 gram file badem
Krema için:
- 400 mililitre krema
- 2 yemek kaşığı krem şanti
- 3 yemek kaşığı şeker
- 1 paket vanilya şekeri
- 250 gram mascarpone peyniri
- 250 gram çilek
Çilekli Mereng Rulo Pasta tarifi nasıl yapılır?
- Yumurta aklarını mutfak robotunda veya mikserle çırpıyoruz. Köpürmeye başladığında şekeri, vanilya şekerini ve nişastayı ekleyip, bembeyaz krema kıvamı alana kadar çırpıyoruz.
- Fırın tepsisine fırın kağıdı seriyoruz. Fırın kağıdını yağlıyoruz. Krema kıvamında olan yumurta beyazını tepsiye döküp bir spatula ile yayıyoruz.Üzerine file bademleri serpiştiriyoruz.
- Önceden ısıtılmış fırında, 170 derecede 15-20 dakika kadar alt üst ayarda üzeri hafif kızarana kadar pişiriyoruz. Piştikten sonra üzerine bir fırın kağıdı serip ve fırın teli yardımıyla ters çeviriyoruz. Soğumaya bırakıyoruz.
- Kreması için, kremaları, şekeri ve vanilyayı hafif koyulaşana kadar çırpıyoruz. Mascarpone ekleyip krema kıvamı alana kadar çırpıyoruz.
- Dikkatlice fırın kağıdından tutarak rulo yapıyoruz. (Bu esnada çatlama oluyor ama bu gayet normal). En son isteye göre çileklerle süslüyoruz. 2-3 saat buzdolabında dinlendiriyoruz.
Çilekli Mereng Rulo Pasta tarifinin püf noktası nedir?
Çırpma kabınız ve çırpıcılarınızın hiç bir şekilde ıslak olmaması lazım. Yumurta sarıları kesinlikle yumurta aklarına karışmaması gerek.