Çilekli Manolya Tatlısı Tarifi
Çilekli Manolya Tatlısı tarifi: Çilekli Manolya Tatlısı için gerekli malzemeler nelerdir? Çilekli Manolya Tatlısı nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
15 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
45 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
10 adet
Çilekli Manolya Tatlısı yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 1 litre süt
- 1 çay bardağı şeker
- 1 adet yumurta sarısı
- 3 yemek kaşığı buğday nişastası
- 2 yemek kaşığı un
- 1 paket vanilin
- 1 paket krem şanti
- 2 paket bebe bisküvisi
- 2 paket kakaolu bisküvi
- 500 gram çilek
Çilekli Manolya Tatlısı tarifi nasıl yapılır?
- Öncelikle yumurta sarısı, şeker, un, nişasta, vanilin ve süt tencereye alınıp karıştırılır. Orta ateşte sürekli karıştırarak muhallebi kıvamına gelene kadar pişirilir.
- Muhallebi kaynayınca ocaktan alınır ara ara karıştırılarak ılımaya bırakılır. Ilıyan muhallebiye bir poşet krem şanti eklenir ve mikser ile pürüzsüz olana kadar çırpılır.
- Bisküviler kakaolu ve sade olarak ayrı ayrı robotta çekilir. Çilekler orta kalınlıkta dilimlenir.
- Dondurma kasesinin dibine 1 yemek kaşığı istenilen bisküviden koyulur, kenarlarına dilimlenmiş çilekler dizilir. Sonrasında muhallebi koyulur ve tekrar bir kaşık bisküvi koyulur. Bu işlem malzeme bitene kadar tekrarlanır.
- Bu aşama tamamlandıktan sonra buzdolabında soğumaya bırakılır. Şimdiden ellerinize sağlık. Afiyet olsun.
Çilekli Manolya Tatlısı tarifinin püf noktası nedir?
Bisküvi tercihi size kalmıştır, hepsini kakaolu yada hepsini bebe bisküvisi ile yapabilirsiniz ama her iki türlü de çok hafif ve leziz bir tatlınız oluyor. Meyve olarak çilek yada muz fark etmiyor bütünüyle sizin damak zevkinize kalmıştır.
Çilekli Manolya Tatlısı tarifi için servis önerisi
Kuplarda uğraşmak gözünüzde büyüyorsa aynı işlem sırasıyla tepside de yapabilirsiniz ama kuplarda hem gözünüze hem de midenize hitap ediyor.