Çilekli Manolya Tatlısı Tarifi
Çilekli Manolya Tatlısı tarifi: Çilekli Manolya Tatlısı için gerekli malzemeler nelerdir? Çilekli Manolya Tatlısı nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
30 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
10 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
6 kişilik
Çilekli Manolya Tatlısı yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 2 paket yulaflı bisküvi
- 10 adet çilek
- 1 litre süt
- 1 su bardağı (tepeleme) şeker
- 2 tepeleme yemek kaşığı un
- 1 kahve fincanı nişasta (mısır veya buğday nişastası)
- 2 paket vanilya
- 1 paket krema
Çilekli Manolya Tatlısı tarifi nasıl yapılır?
- Muhallebisini hazırlamak için; vanilya ve krema hariç un, şeker, süt, yumurta sarısı, nişasta pişirilir.
- Piştikten sonra vanilya ilave edilir ve soğumaya bırakılır.
- Soğuduktan sonra krema eklenip 1 dakika daha çırpılır. Bisküviler rondodan geçirilir, çilekler yıkanıp kurutulur.
- Servis kuplarının içerisine önce bisküvi, çilekler ve muhallebi pay edilir, buzdolabında soğuttuktan ve süsledikten sonra servis edilir. Afiyetler olsun!
Çilekli Manolya Tatlısı tarifinin püf noktası nedir?
Kremayı soğumaya bıraktığınızda sürekli karıştırın, kabuk tutmasını ve katılaşmasını önleyin.