Çilekli Manolya Tatlısı Tarifi
Çilekli Manolya Tatlısı tarifi: Çilekli Manolya Tatlısı için gerekli malzemeler nelerdir? Çilekli Manolya Tatlısı nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
15 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
30 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
6 adet
Çilekli Manolya Tatlısı yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 2 adet yumurt sarısı
- 1 su bardağı toz sebze çeşni (arzuya göre)
- 2,5 çorba kaşığı nişasta
- 2,5 çorba kaşığı un
- 1 paket sıvı krema
- 6-7 adet çilek
- 1 paket yulaflı bisküvi
- 1 paket vanilin
Çilekli Manolya Tatlısı tarifi nasıl yapılır?
- Krema, bisküvi, muz ve çilek dışındaki tüm malzemeyi tencereye alın. Çırpma teli ile iyice karıştırın. Orta ateşte çırpma teli ile karıştırarak üzeri göz göz olup koyulaşana kadar pişirin.
- Altını kapatıp soğuyup katılaşana kadar bekletin. Soğuduktan sonra mikserle muhallebiyi biraz açın, ardından kremayı ilave edin ve pürüzsüz bir kıvam alana kadar iyice karıştırın.
- Tatlıyı servis edeceğiniz kaplara bir miktar bisküvi koyun çilek dilimlerini yerleştirin, tekrar puding koyun. Tekrar bisküvi ve tekrar üzerine ufalanmış bisküvileri döküp çilek ile süsleyin. Buzdolabında soğutup servis yapın.
Çilekli Manolya Tatlısı tarifinin püf noktası nedir?
Muhallebi kıvamını aldıktan sonra 2-3 dakika daha kısık ateşte karıştırarak un kokusunu çıkması sağlanabilir.