Çilekli Manolya Tatlısı Tarifi
Çilekli Manolya Tatlısı tarifi: Çilekli Manolya Tatlısı için gerekli malzemeler nelerdir? Çilekli Manolya Tatlısı nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
15 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
10 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
8 kişilik
Çilekli Manolya Tatlısı yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Tatlı için:
- 750 mililitre süt
- 3 adet yumurt sarısı
- 1 su bardağı toz şeker (175 gram)
- 2 yemek kaşığı un (50 gram)
- 1 paket vanilin (5 gram)
- 1 paket sıvı krema (200 ml)
Süsleme için:
- 1 paket bisküvi
- 1/2 su bardağı fındık
- 15 adet çilek (ya da 2 adet muz)
Çilekli Manolya Tatlısı tarifi nasıl yapılır?
- Bisküviler ve fındık rondoda toz haline getirilir. Çilekler ince ince kesilir.
- Bir tencerede süt ısıtılır. Başka bir kapta yumurta sarısı ve toz şeker çırpılır. Un ve nişasta eklenir çırpılır. Bu karışıma sıcak sütten kepçe kepçe eklenirken sürekli karıştırılır.
- Karışımın tamamı tekrar tencereye alınarak kısık ateşte sürekli karıştırılarak kıvam alana kadar pişirilir. Vanilin eklenir. Başka kaba alınıp 3-4 dakika mikserle çırpılır. Üzerini değecek şekilde streç filmle kapatılıp soğumaya bırakılır.
- Diğer yandan sıvı krema çırpılır, buzdolabında bekletilir. Çırpılmış krema, pişirdiğimiz kremaya spatula ile 3 defada katlayarak eklenir. Sıkma torbasına alınır.
- Kasenin tabanı toz bisküvi ile kaplanır. Kenarlara çilek yerleştirilir. Krema sıkılır veya kaşıkla yayılır. Tekrar bisküvi ve krema olacak şekilde sıralanır. Buzdolabında en az 4 saat soğutulur. Soğuk servis edilir. Afiyet olsun.♥️
Çilekli Manolya Tatlısı tarifinin püf noktası nedir?
200 ml su bardağı ölçüsü kullanıldı. Süt, şeker, nişasta ve un karışımı yoğun oluyor. Sıcak süt, yumurtalı karışıma azar azar eklenirken sürekli karıştırılır.