Çilekli Manolya Tatlısı Tarifi
Çilekli Manolya Tatlısı tarifi: Çilekli Manolya Tatlısı için gerekli malzemeler nelerdir? Çilekli Manolya Tatlısı nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
10 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
15 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
4 kase
Çilekli Manolya Tatlısı yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 4 su bardağı süt
- 1 su bardağı şeker
- 1 adet yumurta sarısı
- 1 tepeleme yemek kaşığı nişasta
- 2 tepeleme yemek kaşığı un
- 1 adet şekerli vanilin
- 1 kutu krema
- 1 paket yulaflı bisküvi
- 15 adet çilek
Çilekli Manolya Tatlısı tarifi nasıl yapılır?
- İlk olarak muhallebimizi yaparak başlıyoruz.
- Süt, un, şeker, nişasta ve yumurta sarısını bir tencereye alıp çırparak topaklanmadan pişiriyoruz.
- Kıvamı biraz koyulaşınca içine vanilyayı ekleyip çırparak karıştırmaya devam ediyoruz. Göz göz olup muhallebi kıvamına gelince ocaktan alıp soğumaya bırakıyoruz.
- Muhallebimiz soğurken çilekleri yıkayıp uzun uzun doğruyoruz.
- Yulaflı bisküvimizi rondadan geçiriyoruz.
- Soğuyan muhallebimize 1 paket kremayı ekleyip çırparak karıştırıyoruz.
- Şimdi kuplarımızı hazırlamaya başlayabiliriz. En alta 1 kaşık muhallebi koyup çilekleri etrafına diziyoruz, muhallebinin üzerine 1 kaşık bisküvi ekleyip üzerine bir kaşık muhallebi koyuyoruz.
- Tekrar bir kaşık bisküvi ekleyip kalan boşluğu muhallebi ile dolduruyoruz.
- Bütün kuplara aynı işlemi yaptıktan sonra üzerlerini streçle kapatıp en az 3 saat buzdolabında bekletiyoruz.
Çilekli Manolya Tatlısı tarifinin püf noktası nedir?
Muhallebi biraz soğuduktan sonra krema eklenmeli.
Çilekli Manolya Tatlısı tarifi için servis önerisi
Aynı gün tüketilmesini öneririz.