Çilekli Manolya Tarifi
Çilekli Manolya tarifi: Çilekli Manolya için gerekli malzemeler nelerdir? Çilekli Manolya nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
10 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
30 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
6 adet
Çilekli Manolya yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Manolya için:
- 1 litre süt
- 3 yemek kaşığı un
- 2 yemek kaşığı nişasta
- 1 su bardağı şeker
- 1 adet yumurta sarısı
- 1 paket sıvı krema
- 1 paket vanilya
Arası için:
- 1/2 paket pötibör bisküvi
- 1/2 paket kakaolu petibör bisküvi
- 1 kase çilek
Çilekli Manolya tarifi nasıl yapılır?
- Tencereye süt, şeker, nişasta, un ve yumurtayı alalım. Çırpma teli ile güzelce çırpalım.
- Ocağa alıp karıştırmaya başlayalım. Kıvamı koyulaşıp göz göz oluncaya kadar da karıştırmaya devam edelim
- Ocaktan alalım, vanilya ekleyelim ve karıştıralım. Soğumaya bırakalım.
- Muhallebimizi daha hızlı soğutmak için cam bir kaba alıp üzerini streçleyerek buzdolabına kaldıralım.
- Muhallebimiz soğurken; petibör bisküvilerimizi ayrı ayrı rondodan geçirelim.
- Muhallebimiz soğuduktan sonra, içine bir paket krema ilave edip mikser ile çırpalım.
- Çilekleri ince dilimler halinde keselim.
- Kupların en dibine 1 yemek kaşığı bisküvi ekleyelim. Çilekleri dizelim ve üzerine kremamızı ekleyelim.
- Daha sonra bir kat daha bisküvi ve krema ekleyelim. Dilediğiniz gibi süsleyebilirsiniz. Afiyet olsun.
Çilekli Manolya tarifinin püf noktası nedir?
Kremaları kuplara doldururken sıkma torbası kullanırsanız çok daha kolay olacaktır.