Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Çilekli Manolya Tarifi

Çilekli Manolya

Çilekli Manolya Tarifi

Çilekli Manolya tarifi: Çilekli Manolya için gerekli malzemeler nelerdir? Çilekli Manolya nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Çilekli Manolya yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

Manolya için:

  • 1 litre süt
  • 3 yemek kaşığı un
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 adet yumurta sarısı
  • 1 paket sıvı krema
  • 1 paket vanilya

Arası için:

  • 1/2 paket pötibör bisküvi
  • 1/2 paket kakaolu petibör bisküvi
  • 1 kase çilek

Çilekli Manolya tarifi nasıl yapılır?

  • Tencereye süt, şeker, nişasta, un ve yumurtayı alalım. Çırpma teli ile güzelce çırpalım.
  • Ocağa alıp karıştırmaya başlayalım. Kıvamı koyulaşıp göz göz oluncaya kadar da karıştırmaya devam edelim
  • Ocaktan alalım, vanilya ekleyelim ve karıştıralım. Soğumaya bırakalım.
  • Muhallebimizi daha hızlı soğutmak için cam bir kaba alıp üzerini streçleyerek buzdolabına kaldıralım.
  • Muhallebimiz soğurken; petibör bisküvilerimizi ayrı ayrı rondodan geçirelim.
  • Muhallebimiz soğuduktan sonra, içine bir paket krema ilave edip mikser ile çırpalım.
  • Çilekleri ince dilimler halinde keselim.
  • Kupların en dibine 1 yemek kaşığı bisküvi ekleyelim. Çilekleri dizelim ve üzerine kremamızı ekleyelim.
  • Daha sonra bir kat daha bisküvi ve krema ekleyelim. Dilediğiniz gibi süsleyebilirsiniz. Afiyet olsun.

Çilekli Manolya tarifinin püf noktası nedir?

Kremaları kuplara doldururken sıkma torbası kullanırsanız çok daha kolay olacaktır.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025