Çilekli Makaron Tarifi
Çilekli Makaron tarifi: Çilekli Makaron için gerekli malzemeler nelerdir? Çilekli Makaron nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
12 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
45 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
10 adet
Çilekli Makaron yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 250 gram elenmiş toz badem
- 250 gram elenmiş pudra şekeri
- 75 gram yumurta akı
- 90 gram yumurta akı
- 65 gram su
- 2 damla kırmızı jel gıda boyası
Creme patisserie için:
- 400 gram süt
- 100 gram toz şeker
- 80 gram yumurta sarısı
- 50 gram tereyağı
- 40 gram mısır nişastası
- 1/2 adet vanilya çubuğu
İç dolgusu için:
Çilekli Makaron tarifi nasıl yapılır?
- Elenmiş badem ve pudra şekerini büyük bir kapta harmanlayın. Şeker ve suyu küçük bir tencerede hiç karıştırmadan ısıtın.
- Şerbetin sıcaklığı 110°C’ye geldiğinde 90 gr’lık yumurta akını düşük devirde çırpmaya başlayın. Şerbetin sıcaklığı 118°C’ye geldiğinde ocaktan alıp, çırpmaya devam ettiğiniz merenge azar azar ekleyin.
- Şerbetin tamamını merenge yedirdikten sonra karışımı yüksek devirde, karıştırma kabı tamamen soğuyana ve mereng yoğun bir krema kıvamı alana kadar, çırpmaya devam edin.
- Merengi; badem, pudra şekeri ve 75 gram yumurta akı karışımının üzerine alarak spatula ile alttan üste doğru nazikçe karıştırarak tüm karışımı birbirine yedirin. Gıda boyası kullanacaksanız bu aşamada ekleyebilirsiniz.
- Sıkma torbasına aldığınız hamuru, tepsinin içine serdiğiniz iyi kalite bir pişirme kağıdı ya da silpatın üzerine, aralarında boşluk bırakarak eşit büyüklüklerde sıkın. Tek porsiyonluk büyük makaron tarifine uygun olarak yaklaşık 8-9 cm. çapında makaronlar hazırlamaya dikkat edin.
- Sıkma işlemi bittiğinde tepsiyi hafifçe tezgaha vurarak makaronların oturmasını sağladıktan sonra üzerlerinin kabuk tutması için 20-25 dakika oda sıcaklığında bekletin.
- Önceden 140°C’de ısıttığınız fırında alt üst ızgara açık olacak şekilde 12-13 dakika pişirin. Soğuduktan sonra kağıttan ayırdığınız makaronları büyüklüklerine göre eşleştirip bir kenarda beklemeye alın.
- Creme patisserie için; şekerin yarısını, sütü ve vanilya çubuğunu orta ateşte ısıtın. Süt hafifçe fokurdamaya başladığında çırpılmış yumurta sarısını, şekerin kalan yarısını ve nişastayı süte ekleyerek karıştırmaya devam edin.
- Krema kıvamını aldığında tereyağını ekleyin ve tamamen eridiğinde kremayı ocaktan alın ve oda sıcaklığına geldiğinde buzdolabına alıp en az 1-2 saat soğutun.
- Makaronların alt kısımlarının ortasını kenarlarında 1’er cm boşluk kalacak şekilde kremayla doldurun.
- Dörde böldüğünüz çilekleri, iç kısımları dışa bakacak şekilde, makaronların alt kısmına doldurmuş olduğunuz kremanın etrafına dizin. Üst kısımlarını da kapattıktan sonra en sevdiklerinizle paylaşın.
Çilekli Makaron tarifinin püf noktası nedir?
Tüm malzemeyi temiz ve kuru kaplarda muhafaza ettiğinizden emin olun. En ufak bir su damlası bile kıvamı bozabilir.Tüm malzemelerin oda sıcaklığında olmasına dikkat edin.Yumurta aklarını bir gece önceden sarılarından ayırıp buzdolabında bekletin ve makaron yapmaya başlayacağınız saatten yaklaşık 1-2 saat önce buzdolabından çıkarıp oda sıcaklığında bekletin.Kremayı bir gece önceden hazırlayıp buzdolabında bekleterek zamandan kazanabilirsiniz.