Çilekli Labneli Cheesecake Tarifi
Çilekli Labneli Cheesecake tarifi: Çilekli Labneli Cheesecake için gerekli malzemeler nelerdir? Çilekli Labneli Cheesecake nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
25 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
30 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
8 adet
Çilekli Labneli Cheesecake yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 2 paket bisküvi
- 100 gram tereyağı (eritilmiş)
- 2 poşet krem şanti
- 400 gram labne
- 1 bardak süt
- 350 gram çilek
- 6 yemek kaşığı şeker
- 3 yemek kaşığı nişasta
- 2.5 çay bardağı su
Çilekli Labneli Cheesecake tarifi nasıl yapılır?
- Bisküvileri robottan geçirip erimiş tereyağı ile karıştırıyoruz.
- 2 poşet krem şantiyi 1 bardak suyla çırpıyoruz, sonrasından suyu süzülmüş labneyi ekleyip bir daha çırpıyoruz.
- 2 poşet krem şantiyi 1 bardak suyla çırpıyoruz, sonrasından suyu süzülmüş labneyi ekleyip bir daha çırpıyoruz.
- Sosunu yapmadan önce bu şekilde 1 gece bekletebilirsiniz tamamen keyfinize kalmış.
- Tencereye 350 gr çileği, 1.5 bardak suyu, ve 6 kaşık şekeri koyuyoruz, 1 saat buzdolabında veya dışarıda bekletiyoruz (çilek buzluysa bırakın kendisi çözülsün).
- Herhangi bir kapta/bardakta yarım çay bardağı suyla 3 yemek kaşığı nişastayı eziyoruz.
- Tencereyi ocağa alıp ezdiğimiz nişastayı koyuyoruz.
- Çilekler yumuşayınca ocağın üstünde blender yardımıyla püre haline getiriyoruz.
- Kaynayınca birkaç dakika bekleyip altını kapatıyoruz.
- Tamamen soğuyunca sosu tatlının üstüne dökelim. Bundan sonra buzdolabında ne kadar bekletip bekletmemek size kalmış, biz 3 saat beklettik. Afiyet olsun.
Çilekli Labneli Cheesecake tarifinin püf noktası nedir?
Krem şantiyi çırparken sütün soğuk olması.