Çilekli Kolay Pasta Tarifi
Çilekli Kolay Pasta tarifi: Çilekli Kolay Pasta için gerekli malzemeler nelerdir? Çilekli Kolay Pasta nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
45 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
30 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
8 adet
Çilekli Kolay Pasta yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Pasta tabanı için:
- 4 adet yumurta
- 3/4 su bardağı toz şeker
- 3 yemek kaşığı ayçiçek yağı
- 3 yemek kaşığı süt
- 1 su bardağı un
- 1 paket kabartma tozu
Muhallebisi için:
- 600 ml. süt
- 3/4 su bardağı toz şeker
- 1 adet yumurta sarısı
- 1 yemek kaşığı un
- 3 tatlı kaşığı mısır nişastası
- 1 yemek kaşığı tereyağı
Kenar kısımları için:
- 1 su bardağı rendelenmiş beyaz çikolata
- 1 su bardağı rendelenmiş hindistan cevizi
Üzeri için:
- 500 gram çilek
- 1 küçük paket tart jölesi
- 2 yemek kaşığı toz şeker
- 2,5 çay bardağı su
Çilekli Kolay Pasta tarifi nasıl yapılır?
- Yumurta ve toz şekeri karıştırma kabına alın. Bir mikser yardımıyla toz şeker tamamen eriyene kadar yumurtaları çırpın.
- Ayçiçek yağı ve süt ekledikten sonra kek harcını mikser yardımıyla çırpmaya devam edin.
- Elenmiş un ve kabartma tozu eklediğiniz kek harcını kıvam alana kadar karıştırın. Ayçiçek yağı ya da tereyağıyla yağladığınız büyük boy fırın tepsisine döküp üzerini bir spatula yardımıyla düzeltin.
- Hazırladığınız keki, önceden ısıtılmış 180 derece fırında kabarıp hafif bir renk alana kadar yaklaşık 30-35 dakika pişirin.
- Tatlının kreması için; süt, toz şeker, yumurta sarısı, un ve mısır nişastasını bir tencereye alın. Tel bir çırpıcı yardımıyla sürekli karıştırdığınız krema karışımını kısık ateşte, kıvam alana kadar pişirin.
- Ocaktan aldığınız muhallebiye tereyağı katıp bir blender yardımıyla pürüzsüz bir kıvam alana kadar karıştırın.
- Fırın tepsisinden çıkardığınız kakaolu keki, ağız kısmını ıslattığınız bir bardak ya da yuvarlak bir kalıp yardımıyla parçalara ayırın.
- Bir adet kekin üzerine önceden hazırladığınız ve ılınan kremadan bir yemek kaşığı kadar sürün. Üzerine bir adet kek kapatın. Kek katları bitene kadar aynı işlemi uygulayın.
- İki katlı, arası kremalı pastaların kenar kısımlarını kalan muhallebiye batırdıktan sonra rendelenmiş Hindistan cevizi ve beyaz çikolata karışımına bulayın. Servis tabağına dizin.
- Pastaların üzerini, uç kısımlarını alıp ortadan ikiye kestiğiniz çilek parçalarıyla süsleyin.
- Toz tart jölesi, su ve toz şeker karışımını kısık ateşte sürekli karıştırarak pişirin. Kaynamaya başlayıp kıvam alan karışımı 1 dakika daha pişirip ocaktan alın. Soğuttuktan sonra çileklerin üzerine gezdirin.
- Kıvam alması için buzdolabında soğuttuğunuz çilekli kolay pastaları porsiyon olarak çay saatinde sevdiklerinizle paylaşın.
Çilekli Kolay Pasta tarifinin püf noktası nedir?
İki katlı pastalar hazırlamak için; kek tabanının soğumuş, muhallebi karışımının ılık olmasına dikkat edin.Çileklerin üzerine gezdirdiğiniz tart jölesi meyvelerin kararmasını engeller ve pastanın parlak gözükmesini sağlar.