Çilekli Kolay Manolya Tatlısı Tarifi
Çilekli Kolay Manolya Tatlısı tarifi: Çilekli Kolay Manolya Tatlısı için gerekli malzemeler nelerdir? Çilekli Kolay Manolya Tatlısı nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
15 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
30 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
8 bardak
Çilekli Kolay Manolya Tatlısı yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 15-20 adet çilek
- 1 paket bebe bisküvisi
- 1 litre süt
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 adet yumurta sarısı
- 2,5 yemek kaşığı nişasta
- 2 yemek kaşığı un
- 1 paket vanilya
- 1 paket sıvı krema
- 1 avuç fındık (isteğe bağlı)
Çilekli Kolay Manolya Tatlısı tarifi nasıl yapılır?
- Tencereye süt, nişasta, un, yumurta sarısı ve şekeri alalım.Çırpma teli ile koyulaşana kadar pişirelim. Kıvam alınca ocaktan alalım, soğutmak için karıştıralım. (Sürekli karıştırırsak kaymak bağlamaz.)
- Soğuyan muhallebiyi mikser ile çırpalım. Bu esnada vanilyayı ekleyelim sonra da sıvı kremaya ayırdığımız yarım bardak sütü dökelim ve karıştıralım.
- Kremamızı muhallebiye katıp mikser ile çırpmaya devam edelim.
- Bebe bisküvisini rondodan geçirelim.
- Servis edeceğimiz kuplara rondodan geçirdiğimiz bisküvimizinden yerleştirelim.
- Üzerine muhallebimizden 2-3 yemek kaşığı kadar koyalım.
- Bu işlem bittikden sonra servis edeceğiniz kaselere göre farklı şekillerde süsleyebilirsiniz. Tekrar üzerine bisküvi koyup çileklerimizi yerleştirerek koyarak hazırlayalım.
- Bol bisküvili muhallebili oluyor. Tekrar üzerine bisküvi kapattıktan sonra çilekleri yerleştiriyoruz ve 2-3 saat buzdolabında bekletiyoruz.
Çilekli Kolay Manolya Tatlısı tarifinin püf noktası nedir?
Muhallebiyi soğuma işlemindeyken sürekli karıştırın, bu sayede kaymak bağlamaz.