Çilekli Kırmızı Kadife Pasta Tarifi
Çilekli Kırmızı Kadife Pasta tarifi: Çilekli Kırmızı Kadife Pasta için gerekli malzemeler nelerdir? Çilekli Kırmızı Kadife Pasta nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
30 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
30 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
12 kişilik
Çilekli Kırmızı Kadife Pasta yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Çilek için:
- 1/2 kilogram çilek (yıkanıp sapları kesilmiş ve kurutulmuş orta boy)
Keki için:
- 1 su bardağı ılık süt
- 1 yemek kaşığı sirke
- 100 gram yumuşak tereyağı
- 1 su bardağı toz şeker
- 2 adet yumurta
- 1/2 su bardağı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı kakao
- 1 yemek kaşığı kırmızı gıda boyası (su bazlı)
- 1 paket vanilya
- 2,5 su bardağı un
- 1 paket kabartma tozu
- 1 çay kaşığı karbonat
- 1 tatlı kaşığı limon suyu
Kreması için:
- 2 poşet krem şanti
- 1 paket krema (200 ml)
- 300 gram labne peyniri
- 80 gram beyaz çikolata
- 1/2 su bardağı hindistan cevizi
Çilekli Kırmızı Kadife Pasta tarifi nasıl yapılır?
- Önce sütün içine sirke katılıp karıştırılır ve 20 dakika bekletilir.
- Tereyağı ve şeker mikserle çırpılır. Yumurtalar kırılıp çırpılır. Kesilmiş süt, sıvı yağı, kakao, gıda boyası, vanilya katılıp çırpılır.
- Un eklenip biraz karıştırılır. En son limon suyu ile köpürtülmüş kabartma tozu ve karbonat katılıp karıştırılır.
- Yağlı kağıt serilmiş 22 cmlik kelepçeli kalıba döküp ısıtılmış 180 derece fırında pişirilir.
- Kek pişince soğumaya bırakılır. Kekin 3/2'si alt tarafı daha kalın olacak şekilde ikiye kesilir.
- Üst parçası alınıp ufalanır. Servis tabağına kenarlarına yağlı kağıt koyulmuş kelepçeli kalıbın kenar koyulur.
- Kekin alt kısmı yerleştirilir. İkiye kesilmiş iç kısımları dışa doğru bakacak şekilde çilekler kekin kenarlarına dizilir.
- Pişmeyen krema için krem şanti, krema ve labne peyniri mikserle çırpılır.
- Benmari usulü eritilmiş ılınmış beyaz çikolata ve Hindistan cevizi eklenip tekrar çırpılır.
- Çilek dizilmiş kekin üzerine dökülüp düzlenir. Kremanın üzerine ufalanmış kekler yayılıp hafif bastırılır.
- Streç filmle kapatılıp buzdolabında 1 gece dinlendirilir.
- Ertesi gün kelepçesi ve kenardaki yağlı kağıt çıkarılıp servise sunulur. Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun.