Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Çilekli Kırmızı Kadife Pasta Tarifi

Çilekli Kırmızı Kadife Pasta

Çilekli Kırmızı Kadife Pasta Tarifi

Çilekli Kırmızı Kadife Pasta tarifi: Çilekli Kırmızı Kadife Pasta için gerekli malzemeler nelerdir? Çilekli Kırmızı Kadife Pasta nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Çilekli Kırmızı Kadife Pasta yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

Çilek için:

  • 1/2 kilogram çilek (yıkanıp sapları kesilmiş ve kurutulmuş orta boy)

Keki için:

  • 1 su bardağı ılık süt
  • 1 yemek kaşığı sirke
  • 100 gram yumuşak tereyağı
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 2 adet yumurta
  • 1/2 su bardağı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı kakao
  • 1 yemek kaşığı kırmızı gıda boyası (su bazlı)
  • 1 paket vanilya
  • 2,5 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 çay kaşığı karbonat
  • 1 tatlı kaşığı limon suyu

Kreması için:

  • 2 poşet krem şanti
  • 1 paket krema (200 ml)
  • 300 gram labne peyniri
  • 80 gram beyaz çikolata
  • 1/2 su bardağı hindistan cevizi

Çilekli Kırmızı Kadife Pasta tarifi nasıl yapılır?

  • Önce sütün içine sirke katılıp karıştırılır ve 20 dakika bekletilir.
  • Tereyağı ve şeker mikserle çırpılır. Yumurtalar kırılıp çırpılır. Kesilmiş süt, sıvı yağı, kakao, gıda boyası, vanilya katılıp çırpılır.
  • Un eklenip biraz karıştırılır. En son limon suyu ile köpürtülmüş kabartma tozu ve karbonat katılıp karıştırılır.
  • Yağlı kağıt serilmiş 22 cmlik kelepçeli kalıba döküp ısıtılmış 180 derece fırında pişirilir.
  • Kek pişince soğumaya bırakılır. Kekin 3/2'si alt tarafı daha kalın olacak şekilde ikiye kesilir.
  • Üst parçası alınıp ufalanır. Servis tabağına kenarlarına yağlı kağıt koyulmuş kelepçeli kalıbın kenar koyulur.
  • Kekin alt kısmı yerleştirilir. İkiye kesilmiş iç kısımları dışa doğru bakacak şekilde çilekler kekin kenarlarına dizilir.
  • Pişmeyen krema için krem şanti, krema ve labne peyniri mikserle çırpılır.
  • Benmari usulü eritilmiş ılınmış beyaz çikolata ve Hindistan cevizi eklenip tekrar çırpılır.
  • Çilek dizilmiş kekin üzerine dökülüp düzlenir. Kremanın üzerine ufalanmış kekler yayılıp hafif bastırılır.
  • Streç filmle kapatılıp buzdolabında 1 gece dinlendirilir.
  • Ertesi gün kelepçesi ve kenardaki yağlı kağıt çıkarılıp servise sunulur. Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun.

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025