Çilekli Kayısılı Galette Tarifi
Çilekli Kayısılı Galette tarifi: Çilekli Kayısılı Galette için gerekli malzemeler nelerdir? Çilekli Kayısılı Galette nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
30 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
45 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
6 kişilik
Çilekli Kayısılı Galette yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Hamur için:
- 100 gram tereyağı (soğuk, küp küp doğranmış)
- 170 gram un (1+1/2 su bardağı)
- 30 gram toz şeker (2 silme yemek kaşığı)
- 1/4 çay kaşığı tuz
- 40 mililitre soğuk su (1/5 su bardağı)
- 1 tatlı kaşığı elma sirkesi
Fıstık Ezmeli Dolgu İçin:
- 50 gram yer fıstığı (1/2 su bardağı)
- 15 gram tereyağı (1 yemek kaşığı)
- 50 gram toz şeker (1/4 su bardağı)
- 1 adet orta boy yumurta
- 1/4 çay kaşığı tuz
Meyveli Kısım İçin:
- 250 gram çilek
- 250 gram kayısı
- 1 tatlı kaşığı limon suyu
- 1/2 adet limon kabuğu rendesi
- 1 yemek kaşığı nişasta
- 1 paket vanilin
Kenarlar için:
- 1 adet orta boy yumurta
- 1 yemek kaşığı su
Üzeri için:
- 3-4 yemek kaşığı toz şeker
Çilekli Kayısılı Galette tarifi nasıl yapılır?
- Bıçak aparatlı mutfak robotunda un, şeker, buz gibi küçük küpler halindeki tereyağı ve tuz ıslak kum gibi görünene kadar çekilir ( Bu işlem mutfak robotu yerine parmak uçlarıyla da yapılabilir).
- Sirkeli soğuk su karışımından birer kaşık ilave edilerek sıkınca toparlanan bir karışım elde edilir.
- Hızlıca pişirme kağıdı üzerine dökülüp kağıtla sıkıştırılarak hamur haline getirilir.
- Üzerine pişirme kağıdı serilip merdaneyle 30 cm kadar çapında 3 mm kalınlığında açılır. Yarım saat buzdolabında dinlendirilir.
- Dolgu için yer fıstıkları mutfak robotunda uzun süre çekilerek ezme haline getirilir.
- İçine diğer malzemeler eklenerek çekilir. Buzdolabında bekletilir.
- Meyveler yıkanır, temizlenir, istenilen biçimde dilimlenir. Kalan malzemeler eklenip karıştırılır.
- Buzdolabından çıkarılan hamur Fırın tepsisine yerleştirilir. Üzerindeki pişirme kağıdı alınır.
- Kenarlardan 4-5 cm içeriden olacak şekilde yer fıstığı dolgusu yayılır. Dolgunun üzerine meyveler yerleştirilir.
- Kenarlar meyvelerin üzerine kapatılır.
- Su ile çırpılan yumurta fırçayla kenarlara sürülür. Kenarlara ve meyvelere bol toz şeker serpilir.
- Hamur çok yumuşadıysa fırın ısınırken buzdolabında bekletilir.
- Önceden 210 dereceye alt üst fan ayarda ısıtılan fırında önce 20 dakika, sonra 180 dereceye düşürülüp 10 dakika kenarlar kızarana kadar pişirilir. Afiyet olsun.
Çilekli Kayısılı Galette tarifinin püf noktası nedir?
200 ml su bardağı ölçüsü kullanıldı. Tereyağı buz gibi küçük küpler halinde kesilmiş ve derin dondurucudan son anda çıkmış olsun.