Çilekli İrmik Tatlısı Tarifi
Çilekli İrmik Tatlısı tarifi: Çilekli İrmik Tatlısı için gerekli malzemeler nelerdir? Çilekli İrmik Tatlısı nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
30 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
15 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
5 porsiyon
Çilekli İrmik Tatlısı yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Muhallebisi için:
- 4 su bardağı süt
- 1/2 su bardağı toz şeker
- 1 çay bardağı irmik
- 1 paket vanilin
Sosu için:
- 1 kase çilek
- 4 yemek kaşığı nişasta
- 1/2 su bardağı toz şeker
Alt taban için:
Çilekli İrmik Tatlısı tarifi nasıl yapılır?
- Çilekleri blender yardımıyla ezip püre kıvamına getiriyoruz.
- Uygun bir tencereye alıp içine nişasta ve şekeri ekleyip kıvam alıncaya kadar pişiriyoruz.
- Muhallebi için gerekli malzemeleri de kıvam alana kadar pişiriyoruz.
- Kupların altı için kedidili bisküvi kullandım tercihe göre yulaflı bisküvi vs kullanabilirsiniz.
- En alta bisküvi, üstüne muhallebi ve en üste sosu koyup 2-3 saat kadar buzdolabında bekletip servis edebilirsiniz.