Çilekli Haşhaşlı İrmik Tatlısı Tarifi
Çilekli Haşhaşlı İrmik Tatlısı tarifi: Çilekli Haşhaşlı İrmik Tatlısı için gerekli malzemeler nelerdir? Çilekli Haşhaşlı İrmik Tatlısı nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
20 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
25 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
8 kişilik
Çilekli Haşhaşlı İrmik Tatlısı yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Keki için:
- 3 adet yumurta
- 1 su bardağı mavi haşhaş tohumu
- 1 su bardağı (bir parmak eksik) zeytinyağı
- 5 adet hurma püresi (veya püre haline gelmiş incir)
- 3 yemek kaşığı tam buğday unu
- 1 su bardağı irmik (organik)
- 1/2 su bardağı süt (organik)
- 1 paket kabartma tozu
- 1 tutam vanilya (ya da limon kabuğu rendesi)
Muhallebisi için:
- 2 adet büyük boy muz
- 1 dilim süzme peynir
- 2 yemek kaşığı bal
- 20 gram agar agar (kıvam verici toz) (opsiyonel)
Sosu için:
- 500 gram çilek
- 2 yemek kaşığı chia tohumu
Çilekli Haşhaşlı İrmik Tatlısı tarifi nasıl yapılır?
- Önce sosuyla başlamak istiyorum. Çilekleri sirkeli suda bir güzel yıkıyoruz ve ince halkalar şeklinde doğruyoruz.
- Daha sonra ocağa alıyoruz ve kısık ateşte suyunu salmasını bekliyoruz. Suyunun çok az uçtuğunda chia tohumlarınızı ekleyebilirsiniz.
- Karıştırıyoruz ve 1-2 damla limon damlatıyoruz. Reçel olarak kullanacaktım fakat tatlıma enfes bir tat verdi.
- Reçel olarak kullanmak isterseniz sıcakken kavanoza koyup ağzını kapatmanızı öneririm. 1 hafta içerisinde tüketebilirsiniz.
- Çilek sosumuzun soğumasını beklerken kekimizi yapalım. Önce 3 adet yumurtamızı çırpalım.
- Sonrasında süt ve yağımızı ekleyip tekrar çırpalım. Kalan tüm malzemeleri ilave edelim ve homojen bir şekilde karıştığından emin olduktan sonra yağladığımız kalıbımıza kek harcımızı döküyoruz.
- Önceden ısıtılmış fırında 15-20 dakika pişirelim. Fırından fırına değişiklik gösterebilir. Kontrol altında tutalım.
- Kekimiz pişerken 2 adet muzumuzu dilimleyelim. 1 dilim süzme peynir ve 2 yemek kaşığı balı ilave edip blender da karıştıralım. Ve buzdolabın da kekimiz soğuyana kadar dinlendirelim.
- Fırından çıkardığımız kekimiz soğuduktan sonra, üzerine muhallebimizi dökelim.
- Biraz bekledikten sonra çilek sosumuzu döküp dolaba kaldıralım. 1 gün beklemesi iyi olur. Ben sabırsız olduğum için kalıptan çıkardığımda sosum yayıldı. Siz sabırlı olun. Afiyet olsun.