Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Çilekli Haşhaşlı İrmik Tatlısı Tarifi

Çilekli Haşhaşlı İrmik Tatlısı

Çilekli Haşhaşlı İrmik Tatlısı Tarifi

Çilekli Haşhaşlı İrmik Tatlısı tarifi: Çilekli Haşhaşlı İrmik Tatlısı için gerekli malzemeler nelerdir? Çilekli Haşhaşlı İrmik Tatlısı nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Çilekli Haşhaşlı İrmik Tatlısı yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

Keki için:

  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağı mavi haşhaş tohumu
  • 1 su bardağı (bir parmak eksik) zeytinyağı
  • 5 adet hurma püresi (veya püre haline gelmiş incir)
  • 3 yemek kaşığı tam buğday unu
  • 1 su bardağı irmik (organik)
  • 1/2 su bardağı süt (organik)
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 tutam vanilya (ya da limon kabuğu rendesi)

Muhallebisi için:

  • 2 adet büyük boy muz
  • 1 dilim süzme peynir
  • 2 yemek kaşığı bal
  • 20 gram agar agar (kıvam verici toz) (opsiyonel)

Sosu için:

  • 500 gram çilek
  • 2 yemek kaşığı chia tohumu

Çilekli Haşhaşlı İrmik Tatlısı tarifi nasıl yapılır?

  • Önce sosuyla başlamak istiyorum. Çilekleri sirkeli suda bir güzel yıkıyoruz ve ince halkalar şeklinde doğruyoruz.
  • Daha sonra ocağa alıyoruz ve kısık ateşte suyunu salmasını bekliyoruz. Suyunun çok az uçtuğunda chia tohumlarınızı ekleyebilirsiniz.
  • Karıştırıyoruz ve 1-2 damla limon damlatıyoruz. Reçel olarak kullanacaktım fakat tatlıma enfes bir tat verdi.
  • Reçel olarak kullanmak isterseniz sıcakken kavanoza koyup ağzını kapatmanızı öneririm. 1 hafta içerisinde tüketebilirsiniz.
  • Çilek sosumuzun soğumasını beklerken kekimizi yapalım. Önce 3 adet yumurtamızı çırpalım.
  • Sonrasında süt ve yağımızı ekleyip tekrar çırpalım. Kalan tüm malzemeleri ilave edelim ve homojen bir şekilde karıştığından emin olduktan sonra yağladığımız kalıbımıza kek harcımızı döküyoruz.
  • Önceden ısıtılmış fırında 15-20 dakika pişirelim. Fırından fırına değişiklik gösterebilir. Kontrol altında tutalım.
  • Kekimiz pişerken 2 adet muzumuzu dilimleyelim. 1 dilim süzme peynir ve 2 yemek kaşığı balı ilave edip blender da karıştıralım. Ve buzdolabın da kekimiz soğuyana kadar dinlendirelim.
  • Fırından çıkardığımız kekimiz soğuduktan sonra, üzerine muhallebimizi dökelim.
  • Biraz bekledikten sonra çilek sosumuzu döküp dolaba kaldıralım. 1 gün beklemesi iyi olur. Ben sabırsız olduğum için kalıptan çıkardığımda sosum yayıldı. Siz sabırlı olun. Afiyet olsun.

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025