Çilekli Haşhaşlı Bulut Pankek Tarifi
Çilekli Haşhaşlı Bulut Pankek tarifi: Çilekli Haşhaşlı Bulut Pankek için gerekli malzemeler nelerdir? Çilekli Haşhaşlı Bulut Pankek nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
15 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
15 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
2 kişilik
Çilekli Haşhaşlı Bulut Pankek yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Bulut pankek için:
- 3 adet yumurta
- 2 yemek kaşığı toz şeker
- 1 tutam tuz
- 4,5 yemek kaşığı un
- 1 çay kaşığı kabartma tozu
- 5 yemek kaşığı süt
- 1 tatlı kaşığı haşhaş
Çilek marmeladı için:
- 2 adet çilek
- 3 yemek kaşığı toz şeker
Labneli çilek sosu için:
- 3 adet çilek
- 1 yemek kaşığı nişasta
- 2 yemek kaşığı pudra şekeri
- 100 gram labne
- 1/2 çay bardağı su
Süslemek için:
- 2 adet çilek (doğranmış)
- 1 adet marshmallowlu bisküvi
- 1 adet küçük boy hindistan cevizli çikolata
Çilekli Haşhaşlı Bulut Pankek tarifi nasıl yapılır?
- Çilek marmelatı için çilekleri şekerle birlikte suyunu salıp çekene dek pişirin.
- Labneli çilek sosu için labne, çilek ve pudra şekerini karıştırın. Akışkan bir kıvamda ise nişastayı suyla açarak ocakta koyulaşana dek pişirin.
- Yumurtaların sarısı ile beyazını ayrı kaplarda olacak şekilde ayırın.
- Yumurta beyazlarının içerisine 1 yemek kaşığı toz şeker ilave edin ve beyaz rengini alıp katılaşana dek çırpın.
- Yumurta sarılarının üzerine 1 yemek kaşığı toz şeker, tuz ve süt ilave edip karıştırın. Unu da ilave edip koyu kıvamda bir harç elde edin.
- Köpürtmüş olduğunuz yumurta beyazını, sarılarıyla hazırladığınız harcın içerisine iki, üç kere ilave ederek güzelce yedirin.
- Karıştırırken söndürmemek için spatula yardımıyla alttan üste doğru karıştırın. Son olarak haşhaş ilave edip güzelce karıştırın.
- Hazırlamış olduğunuz karışımı sıkma poşetine aktarın. Tavayı yağlayın.
- Sıkma poşetinden küçük yuvarlaklar çıkaracak şekilde harcı tavaya sıkın. Tavanın kapağını açıp orta kısımlarına çilek marmeladı ekleyin.
- Eklediğiniz malzemelerin üzerine tekrar pankek harcından dökün ve kapağı kapatıp 2 dakika daha pişirdikten sonra pankeklerin tersini çevirin.
- Pankeklerin diğer yüzleri de piştikten sonra labneli çilek sos, marshmallowlu bisküvi parçaları ve Hindistan cevizi çikolatasıyla birlikte servis edin. Afiyet olsun.