Çilekli Güllaç Tarifi
Çilekli Güllaç tarifi: Çilekli Güllaç için gerekli malzemeler nelerdir? Çilekli Güllaç nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
5 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
15 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
6 kişilik
Çilekli Güllaç yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 6 adet güllaç yaprağı
- 1 litre süt
- 1 su bardağı toz şeker
Arası için:
- 2-3 avuç iri çekilmiş fındık içi
Üzeri için:
- 2-3 adet çilek
- 1 tatlı kaşığı file badem
- 1 tatlı kaşığı antep fıstığı
Çilekli Güllaç tarifi nasıl yapılır?
- Bir tencereye sütü dökün. Ardından toz şekerini ilave edin. Ocakta şeker eriyene kadar tutun. Sütünüzün çok ısınmamasına dikkat edin. Süt ne çok sıcak ne de çok soğuk olmalı.
- Parmağınızı süte batırıp 8 saniye bekleyin. Eğer parmağınız yanmıyorsa sütün sıcaklığı ideal seviyede demektir.
- Güllaç yaprağını borcamınıza uygun bir şekilde elinizle kırıp yerleştirin. Üzerine 1 kepçe süt ekleyin. 3 sıra bu şekilde dizin. Ardından iri kıyılmış fındığınızı ilave edin.
- Daha sonra 3 güllaç yaprağını da sırasıyla her bir yaprağına bir kepçe süt ekleyerek dizin.
- Güllacınızın üzerini streç filmle kaplayıp buzdolabında en az 2-3 saat dinlendirin. Bir gece öncesinden yaparsanız daha iyi olur.
- Servis edeceğiniz zaman güllacın üzerini dilediğiniz gibi süsleyin.