Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Çilekli Güllaç Tarifi

Çilekli Güllaç

Çilekli Güllaç Tarifi

Çilekli Güllaç tarifi: Çilekli Güllaç için gerekli malzemeler nelerdir? Çilekli Güllaç nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Çilekli Güllaç yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 6 adet güllaç yaprağı
  • 1 litre süt
  • 1 su bardağı toz şeker

Arası için:

  • 2-3 avuç iri çekilmiş fındık içi

Üzeri için:

  • 2-3 adet çilek
  • 1 tatlı kaşığı file badem
  • 1 tatlı kaşığı antep fıstığı

Çilekli Güllaç tarifi nasıl yapılır?

  • Bir tencereye sütü dökün. Ardından toz şekerini ilave edin. Ocakta şeker eriyene kadar tutun. Sütünüzün çok ısınmamasına dikkat edin. Süt ne çok sıcak ne de çok soğuk olmalı.
  • Parmağınızı süte batırıp 8 saniye bekleyin. Eğer parmağınız yanmıyorsa sütün sıcaklığı ideal seviyede demektir.
  • Güllaç yaprağını borcamınıza uygun bir şekilde elinizle kırıp yerleştirin. Üzerine 1 kepçe süt ekleyin. 3 sıra bu şekilde dizin. Ardından iri kıyılmış fındığınızı ilave edin.
  • Daha sonra 3 güllaç yaprağını da sırasıyla her bir yaprağına bir kepçe süt ekleyerek dizin.
  • Güllacınızın üzerini streç filmle kaplayıp buzdolabında en az 2-3 saat dinlendirin. Bir gece öncesinden yaparsanız daha iyi olur.
  • Servis edeceğiniz zaman güllacın üzerini dilediğiniz gibi süsleyin.

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025