Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Çilekli Güllaç Tarifi

Çilekli Güllaç

Çilekli Güllaç Tarifi

Çilekli Güllaç tarifi: Çilekli Güllaç için gerekli malzemeler nelerdir? Çilekli Güllaç nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Çilekli Güllaç yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 10 adet güllaç yaprağı
  • 2 litre süt
  • 2 su bardağı şeker
  • 1 kase fındık
  • 1 kase çilek

Çilekli Güllaç tarifi nasıl yapılır?

  • 2 litre süt ve 2 su bardağı şekeri tencereye alıp kısık ateşte şeker eriyene kadar karıştırın. Sütün ılık olması yeterli.
  • Güllaç yapraklarını (gerekirse kırarak), parlak kısımları üst kısma gelecek şekilde yerleştirin. Her kattan sonra 1 kepçe süt paylaştırın. Toplamda alt kısımda 5 güllaç yaprağı kullanın.
  • Orta kısma fındık ve küp küp doğradığınız çilekleri serpiştirin.
  • Kalan güllaç yapraklarını aynı şekilde dizin. Afiyet olsun.

Çilekli Güllaç tarifinin püf noktası nedir?

Sütün sıcaklığı parmak yakmayacak şekilde olmalı.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025