Çilekli Güllaç Tarifi
Çilekli Güllaç tarifi: Çilekli Güllaç için gerekli malzemeler nelerdir? Çilekli Güllaç nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
5 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
25 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
8 kişilik
Çilekli Güllaç yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 10 adet güllaç yaprağı
- 500 gram çilek
- 250 gram ceviz
- 3 su bardağı şeker
- 2 litre süt
- 2 çorba kaşığı gül suyu
- 100 gram antep fıstığı tozu
Çilekli Güllaç tarifi nasıl yapılır?
- 2 litre süte 3 şu bardağı şeker ekliyoruz, sütümüzü elimizi hafif yakıcak kıvama gelene kadar pişiriyoruz
- Büyük bir tepsiye sütümüzü alıyoruz, güllaç yapraklarını büyük tepsideki sütle ıslatıp güllaç tepsimize yerleştiriyoruz.
- Güllaç yapraklarının yarısını ıslatıp yerleştirdikten sonra, içine ince ince kıyılmış ceviz ici yerleştiriyoruz, cevizlerimizin üzerine de 400 gram küçük küçük doğradığımız çilekleri yerleştiriyoruz.
- Kalan güllaç yapraklarımızı ıslatıp tepsiye dizmeye devam ediyoruz.
- Kalan bütün sütümüzü de güllaç yapraklarının üzerine döküyoruz. 3 saat dinlendiriyoruz.
- Sütü çeken güllacı dilimliyoruz ve üzerine kalan çilekleri diziyoruz.
Çilekli Güllaç tarifinin püf noktası nedir?
Güllaç yapraklarının parlak tarafının üst yöne gelmesine dikkat edin.
Çilekli Güllaç tarifi için servis önerisi
vişne, nar, çilek, fındık, ceviz içi, antep fıstığı tozu vb. gibi malzemelerle dilediğiniz gibi süsleyebilirsiniz.