Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Çilekli Galette Tarifi

Çilekli Galette

Çilekli Galette Tarifi

Çilekli Galette tarifi: Çilekli Galette için gerekli malzemeler nelerdir? Çilekli Galette nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Çilekli Galette yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

Hamuru için:

  • 125 gram tereyağı
  • 2 su bardağı un
  • 2 tatlı kaşığı su
  • 2 yemek kaşığı toz şeker

İç malzemesi:

  • 250 gram çilek
  • 2 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı nişasta
  • 1 tatlı kaşığı limon suyu

Üzerine:

  • 1 adet yumurta
  • 1 tutam toz şeker

Çilekli Galette tarifi nasıl yapılır?

  • Öncelikle unun yarısını, toz şeker ve tereyağını uygun bir kaba alarak mikser ile çırpalım. 2 tatlı kaşığı suyu ilave ettikten sonra kalan unu da ekleyip güzelce yoğuralım.
  • Hamuru streç filme sarıp buzdolabında yarım saat bekletelim.
  • Hamur dinlenirken çilekleri hazırlayalım. Çilekleri dilediğiniz şekilde doğrayın.
  • İçerisine şeker, nişasta ve limon suyunu ekledikten sonra 15 dakika bekletelim.
  • Buzdolabından çıkardığımız hamuru dört eşit parçaya bölelim .
  • Hamuru elinizde yuvarlayın, yağlı kağıdı ikiye katlayın ve arasına hamuru koyup merdane ile küçük tabak büyüklüğünde yuvarlak bir şekilde açalım.
  • Arasına suyu süzülmüş çileklerden 3 yemek kaşığı ilave edelim.
  • Hamurun parçalanmaması için yağlı kağıt yardımıyla alttan üste doğru ortası açık olacak şekilde kapatalım.
  • Üzerine yumurta sürüp şeker serpiştirelim. Önceden ısıtılmış 170 ⁰ fırında yaklaşık yarım saat (üzeri kızarana kadar) pişirelim. Afiyet olsun.

Çilekli Galette tarifinin püf noktası nedir?

Hamuru çok ince açmayın aksi takdirde yırtılır ve istediğiniz şekli veremezsiniz. Galette'yi mutlaka pişirdiğiniz gün taze olarak tüketin.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025