Çilekli Galette Tarifi
Çilekli Galette tarifi: Çilekli Galette için gerekli malzemeler nelerdir? Çilekli Galette nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
20 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
10 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
10 dilim
Çilekli Galette yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Hamuru için:
- 2 su bardağı tam buğday unu
- 3 yemek kaşığı (silme) tereyağı (soğuk)
- 2 yemek kaşığı bal
İç harcı için:
- 7-8 adet çilek
- 1 tatlı kaşığı bal
Çilekli Galette tarifi nasıl yapılır?
- Tereyağı, un ve balı bir kapta karıştırıyoruz. Hamur kıvamına getirip, yoğuruyoruz. (Hamur kıvamı elde edemezseniz soğuk su ilave edebilirsiniz.) Hamuru streç filme sarıp 30 dakika buzdolabında bekletiyoruz.
- Çilekleri çok ince olmayacak şekilde kesiyoruz. Suyunu salması için bir kasede bekletiyoruz.
- Dinlenen hamuru iki yağlı kağıt arasına alıp merdane ile açıyoruz. Şekil verdikten sonra ortasına çatalla delikler açıyoruz.
- Suyunu salan çilekleri bal ile harmanlayıp, hamurun üzerine yerleştiriyoruz.
- İçe doğru hamuruz kapatıp, son şeklini veriyoruz. Çileğin kalan suyunu hamurun kenarlarına sürüyoruz.
- 180 derecede üzeri kızarana kadar pişiriyoruz. Yaklaşık 20 dakika yeterli.(Fırından fırına süre değişir). Piştikten sonra 1 saat kadar dinlendirin. Kendini çeksin, daha kıtır kıtır olsun. :) Afiyet olsun.
Çilekli Galette tarifinin püf noktası nedir?
Servis ederken üzerine eritilmiş bitter çikolata dökebilirsiniz. Çok yakışıyor. :)