Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Çilekli Galette Tarifi

Çilekli Galette

Çilekli Galette Tarifi

Çilekli Galette tarifi: Çilekli Galette için gerekli malzemeler nelerdir? Çilekli Galette nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Çilekli Galette yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

Hamuru için:

  • 2 su bardağı tam buğday unu
  • 3 yemek kaşığı (silme) tereyağı (soğuk)
  • 2 yemek kaşığı bal

İç harcı için:

  • 7-8 adet çilek
  • 1 tatlı kaşığı bal

Çilekli Galette tarifi nasıl yapılır?

  • Tereyağı, un ve balı bir kapta karıştırıyoruz. Hamur kıvamına getirip, yoğuruyoruz. (Hamur kıvamı elde edemezseniz soğuk su ilave edebilirsiniz.) Hamuru streç filme sarıp 30 dakika buzdolabında bekletiyoruz.
  • Çilekleri çok ince olmayacak şekilde kesiyoruz. Suyunu salması için bir kasede bekletiyoruz.
  • Dinlenen hamuru iki yağlı kağıt arasına alıp merdane ile açıyoruz. Şekil verdikten sonra ortasına çatalla delikler açıyoruz.
  • Suyunu salan çilekleri bal ile harmanlayıp, hamurun üzerine yerleştiriyoruz.
  • İçe doğru hamuruz kapatıp, son şeklini veriyoruz. Çileğin kalan suyunu hamurun kenarlarına sürüyoruz.
  • 180 derecede üzeri kızarana kadar pişiriyoruz. Yaklaşık 20 dakika yeterli.(Fırından fırına süre değişir). Piştikten sonra 1 saat kadar dinlendirin. Kendini çeksin, daha kıtır kıtır olsun. :) Afiyet olsun.

Çilekli Galette tarifinin püf noktası nedir?

Servis ederken üzerine eritilmiş bitter çikolata dökebilirsiniz. Çok yakışıyor. :)


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025