Çilekli Galetta Tarifi
Çilekli Galetta tarifi: Çilekli Galetta için gerekli malzemeler nelerdir? Çilekli Galetta nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
20 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
10 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
4 dilim
Çilekli Galetta yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
İç Harcı İçin:
- 1 adet yumurta
- 1 yemek kaşığı bal
- 1/2 su bardağı yulaf unu
- 1 su bardağı buğday unu
- 3 yemek kaşığı tereyağı (ya da zeytinyağı)
Çilek Sosu İçin:
- 2 avuç çilek
- 1 yemek kaşığı bal
Çilekli Galetta tarifi nasıl yapılır?
- İç harcı için tüm malzemeler rondodan geçilerek ele yapışmayan bir hamur elde edilir ve 30 dakika buzdolabında bekletilir.
- iç harç buzdolabında beklerken çilekler yuvarlak şekilde kesilir ve balla karıştırılır.
- Hamurumuzu buzdolabından çıkarıp yağlı kağıtla yardımıyla şekil veriyoruz.
- Üzerine çileklerin suyunu süzüp ekliyoruz kenarlarını kapatıyoruz.
- Kenarlarına çilekten süzdüğümüz suyu sürüp fırına veriyoruz.
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 20-30 dakika pişiriyoruz. Afiyet, bal, şeker olsun.