Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Çilekli Galetta Tarifi

Çilekli Galetta

Çilekli Galetta Tarifi

Çilekli Galetta tarifi: Çilekli Galetta için gerekli malzemeler nelerdir? Çilekli Galetta nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Çilekli Galetta yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

İç Harcı İçin:

  • 1 adet yumurta
  • 1 yemek kaşığı bal
  • 1/2 su bardağı yulaf unu
  • 1 su bardağı buğday unu
  • 3 yemek kaşığı tereyağı (ya da zeytinyağı)

Çilek Sosu İçin:

  • 2 avuç çilek
  • 1 yemek kaşığı bal

Çilekli Galetta tarifi nasıl yapılır?

  • İç harcı için tüm malzemeler rondodan geçilerek ele yapışmayan bir hamur elde edilir ve 30 dakika buzdolabında bekletilir.
  • iç harç buzdolabında beklerken çilekler yuvarlak şekilde kesilir ve balla karıştırılır.
  • Hamurumuzu buzdolabından çıkarıp yağlı kağıtla yardımıyla şekil veriyoruz.
  • Üzerine çileklerin suyunu süzüp ekliyoruz kenarlarını kapatıyoruz.
  • Kenarlarına çilekten süzdüğümüz suyu sürüp fırına veriyoruz.
  • Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 20-30 dakika pişiriyoruz. Afiyet, bal, şeker olsun.

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025