Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Çilekli Fındıklı Güllaç Sarma Tarifi

Çilekli Fındıklı Güllaç Sarma

Çilekli Fındıklı Güllaç Sarma Tarifi

Çilekli Fındıklı Güllaç Sarma tarifi: Çilekli Fındıklı Güllaç Sarma için gerekli malzemeler nelerdir? Çilekli Fındıklı Güllaç Sarma nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Çilekli Fındıklı Güllaç Sarma yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

Güllaç için:

  • 10 adet güllaç yaprağı
  • 300 gram çilek
  • 200 gram toz fındık
  • 15 gram toz şeker

Şerbeti için:

  • 1,5 litre süt
  • 255 gram toz şeker
  • 2 yemek kaşığı gül suyu
  • 20 gram süsleme şekeri (toz çilekli)

Süslemesi için:

  • 1 küçük boy kase toz antep fıstığı
  • 1 kase çilek

Çilekli Fındıklı Güllaç Sarma tarifi nasıl yapılır?

  • Süt, şeker ve gül suyu ocakta kaynatılır ve süt ılınmaya bırakılır daha sonra toz çilekli süsleme şekeri eklenir
  • Çilekler küp küp doğranır ve 1 yemek kaşığı şeker ilave edilir karıştırılır.
  • Güllaç yaprakları mutfak makası ile ikiye kesilir.
  • Bir tepsiye Yarım güllaç yaprağı alınır ve 2 kepçe süt ile ıslatılır.
  • Islanan güllaç yaprağına toz fındık ve çilek eklenir daha sonra ince şekilde sarılır ve gül şekline getirilir. Afiyet olsun.

Çilekli Fındıklı Güllaç Sarma tarifinin püf noktası nedir?

Toz Antep fıstığı ve çilek ile servis ediniz.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025