Çilekli Fındıklı Güllaç Sarma Tarifi
Çilekli Fındıklı Güllaç Sarma tarifi: Çilekli Fındıklı Güllaç Sarma için gerekli malzemeler nelerdir? Çilekli Fındıklı Güllaç Sarma nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
10 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
30 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
10 adet küçük boy
Çilekli Fındıklı Güllaç Sarma yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Güllaç için:
- 10 adet güllaç yaprağı
- 300 gram çilek
- 200 gram toz fındık
- 15 gram toz şeker
Şerbeti için:
- 1,5 litre süt
- 255 gram toz şeker
- 2 yemek kaşığı gül suyu
- 20 gram süsleme şekeri (toz çilekli)
Süslemesi için:
- 1 küçük boy kase toz antep fıstığı
- 1 kase çilek
Çilekli Fındıklı Güllaç Sarma tarifi nasıl yapılır?
- Süt, şeker ve gül suyu ocakta kaynatılır ve süt ılınmaya bırakılır daha sonra toz çilekli süsleme şekeri eklenir
- Çilekler küp küp doğranır ve 1 yemek kaşığı şeker ilave edilir karıştırılır.
- Güllaç yaprakları mutfak makası ile ikiye kesilir.
- Bir tepsiye Yarım güllaç yaprağı alınır ve 2 kepçe süt ile ıslatılır.
- Islanan güllaç yaprağına toz fındık ve çilek eklenir daha sonra ince şekilde sarılır ve gül şekline getirilir. Afiyet olsun.
Çilekli Fındıklı Güllaç Sarma tarifinin püf noktası nedir?
Toz Antep fıstığı ve çilek ile servis ediniz.