Ana sayfa » Tatlı » Çilekli Fındıklı Galette Tarifi
Çilekli Fındıklı Galette tarifi: Çilekli Fındıklı Galette için gerekli malzemeler nelerdir? Çilekli Fındıklı Galette nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
Galette, tahılların sıcak taşlar üzerine yayılarak pişirildiği, tarihin en eski hamurlarındandır. Yapımının püf noktası tüm malzemelerin soğuk olması ve hamura el sıcaklığının fazla geçmemesidir. Eğer robotunuzda hamur yoğurma aparatı yoksa yanınızda buz kalıbı bulundurup parmak uçlarınızı sürekli soğutmanız gerekir, tam kıvamında kırılgan ve kıtır galette hamuru için bu önemli bir detaydır. Diğer önemli bir püf noktası ise; galette yapımında şeftali, armut, çilek vs gibi sulanabilecek meyveler tercih edecekseniz hamurunuzu açtıktan sonra meyveleri yerleştirmeden bir fırça yardımıyla limon suyu sürüp nişasta serpiştirirseniz galettenizin yumuşamasını engelleyebilirsiniz .
Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?
TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin