Çilekli Dondurulmuş Yoğurt Tarifi
Çilekli Dondurulmuş Yoğurt tarifi: Çilekli Dondurulmuş Yoğurt için gerekli malzemeler nelerdir? Çilekli Dondurulmuş Yoğurt nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
0 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
10 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
4 kişilik
Çilekli Dondurulmuş Yoğurt yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 300 gram çilek
- 1 yemek kaşığı limon suyu
- 1/2 su bardağı süzme yoğurt
- 1/3 su bardağı labne
- 3-4 yemek kaşığı bal
- 1/2 paket sıvı krema
Çilekli Dondurulmuş Yoğurt tarifi nasıl yapılır?
- Çilekler dörde bölünüp dondurulur. 50 gram kadarı, daha sonra kullanmak üzere ayrılır.
- Çilek ve limon suyu mutfak robotunda parçalanır. Süzme yoğurt, labne ve bal eklenir, robotta çekilir. Diğer yandan krema çırpılır. Çilekli karışımla ve ayırdığımız dörde bölünmüş çileklerle birleştirilir.
- İstenirse dondurma kalıplarına aktarılır, dondurulur. İstenirse kapağı kapatılan plastik bir kapta buzlukta bekletilir.
- 30 dakikada aralıkla 4 defa karıştırılarak tekrar dondurucuya konur. Dondurma kaşığı ile porsiyonlanıp servis edilir. Afiyet olsun.
Çilekli Dondurulmuş Yoğurt tarifinin püf noktası nedir?
200 ml su bardağı ölçüsü kullanıldı. Çok tatlı istenirse bal miktarı artırılabilir.