Çilekli Dondurma Tarifi
Çilekli Dondurma tarifi: Çilekli Dondurma için gerekli malzemeler nelerdir? Çilekli Dondurma nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
10 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
1 gün
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
8 porsiyon
Çilekli Dondurma yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 350 gram çilek (2+1/3 su bardağı) (küçük kesilmiş)
- 6 gram saf salep (1 tepeleme tatlı kaşığı)
- 200 gram toz şeker (1 su bardağı + 2 yemek kaşığı)
- 600 mililitre tam yağlı süt (3 su bardağı)
- 200 mililitre sıvı krema (1 paket)
Çilekli Dondurma tarifi nasıl yapılır?
- Çilekler bıçaklı mutfak robotunda püre yapılır. Kenara alınır.
- Bir tencerede şeker ve salep harmanlanır. Azar azar süt eklenerek karıştırılır. Krema eklenir, karıştırılır. Ocak orta ateşte açılır.
- Şeker eriyip kenarlardan hafif su buharı çıkana ve kıvamlanana kadar pişirilir. Arada karıştırılarak soğutulur.
- Soğuyan salep baza, çilek püresi eklenerek blenderdan geçirilir.
- Küçük silikon kalıpların yarısına kadar dökülür. Derin dondurucuda 1 gün bekletilir.
- Ertesi gün bir kısmı silikon kalıplardan çıkarılır. Bir kısmı erimesin diye yine buzlukta bekletilir. Bir iki dakika beklenir.
- Hafif yumuşayınca, çalıştırınca makineyi sarsmayacak kadar, bıçaklı mutfak robotundan geçirilir.
- Haznenin büyüklüğüne göre malzemeyi iki veya üç defada çekmek gerekebilir. Cam kaba aktarılır.
- İstenirse üzerine küçük kesilmiş çilek, çikolata parçaları da eklenebilir. 1 saat kadar daha buzlukta dinlendirildikten sonra servis edilir. Afiyet olsun.
Çilekli Dondurma tarifinin püf noktası nedir?
200 ml su bardağı ölçüsü kullanıldı. Salep baz kenarlardan su buharı çıkana ve kıvam alana kadar pişirilir. Mutfak robotunda parçalama kolaylığı için salep baz silikon kalıplara kalın olmayacak şekilde doldurulur.