Çilekli Crumble Dilimleri Tarifi
Çilekli Crumble Dilimleri tarifi: Çilekli Crumble Dilimleri için gerekli malzemeler nelerdir? Çilekli Crumble Dilimleri nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
40 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
30 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
16 dilim
Çilekli Crumble Dilimleri yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Crumble için:
- 250 gram tereyağı
- 250 gram toz şeker
- 1 paket vanilya
- 500 gram un
Çilek dolgusu için:
- 500 gram çilek
- 100 gram toz şeker
- 1 paket vanilya
- 1 yemek kaşığı nişasta
Çilekli Crumble Dilimleri tarifi nasıl yapılır?
- Soğuk tereyağına şekeri ekleyip parmak ucunuzla yağı fazla eritmeden birbirine yedirin.
- Vanilya şekerini de ekleyin.
- Unu yavaş yavaş ilave edip kum gibi dökülen bir hamur elde edin.
- Hamuru 30 dakikalığına buzdolabına kaldırın.
- İç dolgusu için çilekleri yıkayın ve yapraklarını temizleyin.
- Rondoya aldığınız çilekleri püre olana kadar çekin.
- Bir tencereye dökün ve şekeri, nişastayı ekleyip sürekli karıştırarak kaynatın.
- İlk kaynamadan sonra altını kapatın ve vanilyayı ilave edin.
- 23×35 cm ebatında bir kek kalıbının altına yağlı kağıt serin (tepsi de kullanılabilir).
- Crumble hamurunun yarısını yağlı kağıdın üzerine dökün ve yayın (fazla bastırmayın).
- Üstüne, her yerine eşit bir şekilde dağıtarak çilek dolgusunu dökün.
- En son yine kalan hamuru çilek dolgusunun üzerine her yerini kapatacak sekil de serpin.
- Önceden ısıttığınız 180 derecelik fırın da tam 40 dakika pişirin.
- Pişen keki en az 2 saat dinlendirin ve kalıptan ayırın.
- Karelere kesip servise hazır edin.
- İsterseniz iyice soğuduktan sonra dilimleri streçletip buzdolabına kaldırabilirsiniz. Afiyet olsun
Çilekli Crumble Dilimleri tarifinin püf noktası nedir?
Tereyağı buzdolabından yeni çıkmış olsun.