Çilekli Crumble Tarifi
Çilekli Crumble tarifi: Çilekli Crumble için gerekli malzemeler nelerdir? Çilekli Crumble nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
8 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
10 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
4 kişilik
Çilekli Crumble yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
İç Dolgu İçin:
- 500 gram çilek
- 50 gram esmer şeker
- 50 gram file badem
- 20 gram tereyağı
Crumble İçin:
- 110 gram un
- 5 gram kabartma tozu
- 75 gram tereyağı (soğuk)
- 100 gram toz badem
- 75 gram şeker
Çilekli Crumble tarifi nasıl yapılır?
- İç Dolgunun Hazırlanışı: Çilekleri yıkayıp iyice kurulayın.
- Esmer şeker ve bademle karıştırıp. Porselen (fırına girmeye uygun) fırın kaplarına eşit miktarda dağıtın.
- Crumble Hazırlanışı: Un ve soğuk tereyağını rondoda harmanlayın.
- Kalan malzemeleri ekleyin. Karışımı homojen bir şekilde iyice karıştırdıktan sonra, fırın kaplarının üzerini kaplayın.
- Fırını 180 derecede ısıtın. Porselen fırın kaplarını fırın tepsisine koyup, 8 dakika pişirin. Afiyet olsun!
Çilekli Crumble tarifinin püf noktası nedir?
Tereyağının crumble için soğuk olması, un ile birleştiğinde bağlayıcı olmasını sağlayacaktır.
Çilekli Crumble tarifi için servis önerisi
Bir top dondurma ile lezzeti taçlandırabilirsiniz.