Çilekli Crumble Tarifi
Çilekli Crumble tarifi: Çilekli Crumble için gerekli malzemeler nelerdir? Çilekli Crumble nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
20 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
15 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
8 kişilik
Çilekli Crumble yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Alt taban:
- 1 kase çilek (tabanı kaplayacak kadar)
- 1-2 yemek kaşığı limon suyu
- 1 yemek kaşığı bal
- 1 yemek kaşığı un (badem unu kullandım)
Hamuru:
- 1 su bardağı tam buğday unu
- 2 yemek kaşığı tereyağı (Hindistan Cevizi Yağı)
- 2 yemek kaşığı bal
Çilekli Crumble tarifi nasıl yapılır?
- Hamurun malzemelerini bir kap içerisinde yoğuruyoruz ve kırıntılanan bir hamur elde ediyoruz.
- Fırın kabına çilekleri dilimliyoruz ve limon,bal,unu ekleyerek güzelce karıştırıyoruz.
- Hamuru çileklerimizin üzerine bir rende yardımı ile rendeliyoruz ve üzeri kızarana kadar 180 derece fırında 15-20 arası pişiriyoruz.
- 1 top sade dondurma ile servis ediyoruz. Afiyet olsun.