Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Çilekli Crumble Tarifi

Çilekli Crumble

Çilekli Crumble Tarifi

Çilekli Crumble tarifi: Çilekli Crumble için gerekli malzemeler nelerdir? Çilekli Crumble nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Çilekli Crumble yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

Alt taban:

  • 1 kase çilek (tabanı kaplayacak kadar)
  • 1-2 yemek kaşığı limon suyu
  • 1 yemek kaşığı bal
  • 1 yemek kaşığı un (badem unu kullandım)

Hamuru:

  • 1 su bardağı tam buğday unu
  • 2 yemek kaşığı tereyağı (Hindistan Cevizi Yağı)
  • 2 yemek kaşığı bal

Çilekli Crumble tarifi nasıl yapılır?

  • Hamurun malzemelerini bir kap içerisinde yoğuruyoruz ve kırıntılanan bir hamur elde ediyoruz.
  • Fırın kabına çilekleri dilimliyoruz ve limon,bal,unu ekleyerek güzelce karıştırıyoruz.
  • Hamuru çileklerimizin üzerine bir rende yardımı ile rendeliyoruz ve üzeri kızarana kadar 180 derece fırında 15-20 arası pişiriyoruz.
  • 1 top sade dondurma ile servis ediyoruz. Afiyet olsun.

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025