Çilekli Cheseecake Tarifi
Çilekli Cheseecake tarifi: Çilekli Cheseecake için gerekli malzemeler nelerdir? Çilekli Cheseecake nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
0 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
20 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
6 kişilik
Çilekli Cheseecake yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Tabanı için:
- 250 gram yulaflı bisküvi
- 70 gram eritilmiş tereyağı
- 1 avuç fındık (arzuya göre)
Krema için:
- 500 gram labne peyniri
- 200 mililitre krema
- 1 adet rendelenmiş limon kabuğu
- 1 adet rendelenmiş portakal kabuğu
- 1 adet yumurt sarısı
- 150 gram pudra şekeri
- 1 paket vanilya
- 5-6 damla limon suyu
Sosu için:
- 4 yemek kaşığı çilek reçeli
- 1 çay bardağı su
Çilekli Cheseecake tarifi nasıl yapılır?
- Mutfak robotumuza öncelikle bisküvilerimizi ve fındıkları atıyoruz, toz haline getiriyoruz. Ardından erimiş tereyağımızı ekliyoruz ve spatula ile karıştırıyoruz.
- Kenar kısımlarını alimünyum folyo ile sardığımız kelepçeli fırın kabını fırın tepsisinin üstüne alın, bir spatula yardımıyla kalıbın zeminini bisküvilerimizle spatula yardımıyla kapatıyoruz. Ardından buzdolabına 10-20 dakika arası dinlenmesi için kaldırıyoruz.
- Kremamızı yapmak için yumurta sarısı ve pudra şekerini bir kaba alıp çırpıyoruz. Sonra krema, labne, vanilya, limon suyunu ve limon ve portakal kabuklarını ekleyip karıştırmaya devam ediyoruz.
- Ardından alt zeminini yaptığımız bisküvilerin üzerine kremamızı ekliyoruz ve buzdolabına kıvam alması için kaldırıyoruz.
- Bu esnada bir tencereye reçel ve suyu ekleyip kaynatıyoruz. Kıvam alana kadar kaynatıp altını kapatıp kıvam alan cheseecake'imizin üzerine döküp servis yapabilirsiniz, afiyet olsun.
Çilekli Cheseecake tarifinin püf noktası nedir?
Pratik olması açısından reçelden sos yaptım isterseniz çilekten dondurulmuş vişneden de üzerisi için sos yapabilirsiniz.