Çilekli Cheesecake Tarifi
Çilekli Cheesecake tarifi: Çilekli Cheesecake için gerekli malzemeler nelerdir? Çilekli Cheesecake nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
1 saat
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
30 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
8 kişilik
Çilekli Cheesecake yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Tabanı için:
- 3 paket yulaflı bisküvi
- 100 gram tereyağ
Kreması için;
- 3 adet yumurta
- 1/2 su bardağı krema (100 gr)
- 400 gram mascarpone peyniri (veya labne peyniri)
- 2/3 su bardağı toz şeker (130 gram)
- 1 tatlı kaşığı vanilya özütü
- 1 yemek kaşığı un (9 gram)
- 1 yemek kaşığı mısır nişastası (8 gram)
Üzeri için:
- 1/2 kg. çilek
- 1/4 su bardağı şeker
- 1 yemek kaşığı mısır nişastası (veya 1 yaprak jelatin)
- 1/2 çay bardağı su
Çilekli Cheesecake tarifi nasıl yapılır?
- Fırını 160 derecede ısıtın.
- Kelepçeli kalıbınızın kenarlarını folyo ile kat kat sarın ki cheesecake'in kenarları beyaz kalsın.
- Tereyağını eritin. Yulaflı bisküvüleri rondodan geçirin ve erimiş tereyağını yavaş yavaş ekleyerek harmanlayın.
- Kelepçeli kabın ölçüsünde yağlı kağıt kesip dibine yerleştirin. Tereyağlı bisküvi karışımını kalıbın dibine sıkıştıra sıkıştıra taban haline getirin.
- Ayrı bir kapta, yumurta ve toz şekeri pürüzsüz bir kıvam alana kadar çırpın.
- Krema, peynir, vanilyayı ekleyin, nişasta ve unu da eleyerek ekleyin ve tekrar karıştırın.
- Karışımı bisküvili taban üzerine yerleştirin ve önceden ısıttığınız fırına atın. 55 dakika kadar pişirin. Sürenin sonunda fırını kapatın, kapağını aralayın ve 10 dakika kadar da öyle kalsın.
- 10 dakikanın sonunda fırından çıkarın soğuyunca buzdolabına atın ve en az 6 saat mümkünse 1 gece dinlendirin.
- Çileklerin 8-10 tanesini ayırın ve dilimleyin.
- Geri kalan çilekleri şeker ve su ile beraber bir tencereye alın. Nişastayı 1 yemek kaşığı suda çözdürün ve tencereye ekleyin. Çilekler yumuşamaya başlayınca blenderdan geçirin.
- Eğer sosunuzun pürüzsüz olmasını isterseniz çilek püresini sık telli bir süzgeçten geçirip öyle kullanın.
- Dilimlediğiniz çilekleri cheesecake'in üzerine dizin. Hazırladığınız çilek sosunu da döküp tekrar buzdolabına atın.
- Sos donunca buzdolabından çıkarıp servis edebilirsiniz.
Çilekli Cheesecake tarifinin püf noktası nedir?
Kelepçeli kalıbın kenarlarını folyo ile sarmazsanız kekiniz beyaz olmaz. Kullandığınız bütün malzemelerin oda sıcaklığında olmasına özen gösterin.