Çilekli Cheesecake Tarifi
Çilekli Cheesecake tarifi: Çilekli Cheesecake için gerekli malzemeler nelerdir? Çilekli Cheesecake nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
60 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
90 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
6 adet büyük boy
Çilekli Cheesecake yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 2 paket yulaflı bisküvi
- 2 yemek kaşığı margarin
- 500 gram süzme yoğurt
- 1 paket labne peyniri
- 2 adet yumurta
- 1 paket vanilyalı toz puding
- 500 gram çilek
- 1 su bardağı su
- 1 kahve fincanı buğday nişastası
- 1 su bardağı (bir parmak eksik) toz şeker
Çilekli Cheesecake tarifi nasıl yapılır?
- Bisküvileri rondodan geçirerek un haline getirin.
- 24 cm'lik kalıbı yağlayın.
- Margarini eritip bisküvilere karıştırıp elinizle iyice bastırarak kalıbın dibine yayın ve buzdolabına kaldırın.
- Yoğurt, labne ve yumurtaları karıştırıp mikserle çırpın.
- İçine pudingi ekleyip, biraz daha karıştırın.
- Bisküvileri yaydığını kek kalıbına bu karışımı boşaltın.
- 175 derece önceden ısıtılmış fırında yaklaşık 60 dakika (üzeri hafif kızarana kadar) pişirin.
- Çilekleri küçük küçük kesin ve su, toz şeker ve nişasta ile birlikte bir tencereye koyup kısık ateşte ara sıra karıştırarak kaynayıncaya kadar pişirin.
- Kaynamaya başladığında sürekli karıştırarak koyulaşmasını bekleyin.
- Koyulaşınca ocaktan alıp ara ara karıştırarak soğutun.
- Cheesecake pişince oda sıcaklığında 10 dakika beklesin.
- Çilekli karışımı kekin üzerine yayın.
- Soğuyunca buzdolabında en az 4-5 saat bekletin.
- Bir gece buzdolabında beklerse daha güzel olur. Afiyet olsun.