Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Çilekli Cheesecake Tarifi

Çilekli Cheesecake

Çilekli Cheesecake Tarifi

Çilekli Cheesecake tarifi: Çilekli Cheesecake için gerekli malzemeler nelerdir? Çilekli Cheesecake nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Çilekli Cheesecake yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 2 paket yulaflı bisküvi
  • 2 yemek kaşığı margarin
  • 500 gram süzme yoğurt
  • 1 paket labne peyniri
  • 2 adet yumurta
  • 1 paket vanilyalı toz puding
  • 500 gram çilek
  • 1 su bardağı su
  • 1 kahve fincanı buğday nişastası
  • 1 su bardağı (bir parmak eksik) toz şeker

Çilekli Cheesecake tarifi nasıl yapılır?

  • Bisküvileri rondodan geçirerek un haline getirin.
  • 24 cm'lik kalıbı yağlayın.
  • Margarini eritip bisküvilere karıştırıp elinizle iyice bastırarak kalıbın dibine yayın ve buzdolabına kaldırın.
  • Yoğurt, labne ve yumurtaları karıştırıp mikserle çırpın.
  • İçine pudingi ekleyip, biraz daha karıştırın.
  • Bisküvileri yaydığını kek kalıbına bu karışımı boşaltın.
  • 175 derece önceden ısıtılmış fırında yaklaşık 60 dakika (üzeri hafif kızarana kadar) pişirin.
  • Çilekleri küçük küçük kesin ve su, toz şeker ve nişasta ile birlikte bir tencereye koyup kısık ateşte ara sıra karıştırarak kaynayıncaya kadar pişirin.
  • Kaynamaya başladığında sürekli karıştırarak koyulaşmasını bekleyin.
  • Koyulaşınca ocaktan alıp ara ara karıştırarak soğutun.
  • Cheesecake pişince oda sıcaklığında 10 dakika beklesin.
  • Çilekli karışımı kekin üzerine yayın.
  • Soğuyunca buzdolabında en az 4-5 saat bekletin.
  • Bir gece buzdolabında beklerse daha güzel olur. Afiyet olsun.

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025