Çilekli Cheesecake Tarifi
Çilekli Cheesecake tarifi: Çilekli Cheesecake için gerekli malzemeler nelerdir? Çilekli Cheesecake nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
1 saat
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
20 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
8 dilim
Çilekli Cheesecake yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Cheesecake İçin:
- 2 adet yumurta
- 600 gram labne peyniri
- 1 paket krema (200 ml.)
- 1 su bardağı şeker
- 1,5 yemek kaşığı nişasta
- 1 yemek kaşığı un
- 1 paket vanilya
Tabanı İçin:
- 2 paket yulaflı bisküvi
- 2 yemek kaşığı tereyağı
Sosu İçin:
- 250 gram çilek
- 1/2 su bardağı şeker
- 1 yemek kaşığı nişasta
Çilekli Cheesecake tarifi nasıl yapılır?
- Bisküviler rondodan geçirilip eritilen tereyağı eklenir ve yağlı kağıt serilmiş kelepçeli kalıba yayılarak buzdolabında dinlenmeye bırakılır.
- Labne ve krema mikserle 1 dakika kadar çırpılır. Şeker eklenip yumurtalar teker teker kırılarak çok hafif karıştırılır.
- Un ve nişasta eklenerek, spatula yardımıyla çok az karıştırılıp, buzdolabından çıkarttığımız bisküvilerin üzerine dökülür.
- Fırına su dolu bir kap konur ve cheesecake 180 derecede üzeri çok az pembeleşene kadar pişirilir. Kenarlar sabit, ortası hafif sallanıyor olacak.
- Fırını kapattıktan sonra, cheesecake'i içinden çıkartmadan fırının ağzı hafif açık kalacak şekilde soğumaya bırakalım.
Çilekli Cheesecake tarifinin püf noktası nedir?
Kelepçeli kalıbın iç kenarlarını tereyağı ya da margarinle yağladıktan sonra yağlı kağıt koyalım ve dışarıdan da alüminyum folyo ile saralım. Bu kenarlarının yanmamasını ve beyaz kalmasını sağlar. Fırının içine koyduğumuz su cheesecake'imizin çatlamasını önler. 5-6 saat dinlendirdikten sonra servis edilirse iyi olur.