Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Çilekli Cheesecake Tarifi

Çilekli Cheesecake

Çilekli Cheesecake Tarifi

Çilekli Cheesecake tarifi: Çilekli Cheesecake için gerekli malzemeler nelerdir? Çilekli Cheesecake nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Çilekli Cheesecake yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

Taban için:

  • 200 gram yulaflı bisküvi
  • 60 gram tereyağı

Krema için:

  • 600 gram labne peyniri
  • 400 mililitre sıvı krema
  • 1 su bardağı şeker
  • 3 adet yumurta
  • 3 yemek kaşığı nişasta
  • 1 paket vanilin
  • 1/2 adet limonun suyu

Sos için:

  • 300 gram çilek
  • 5 yemek kaşığı şeker
  • 1 su bardağı su
  • 2 yemek kaşığı nişasta (yarım çay bardağı suda çözülmüş)

Çilekli Cheesecake tarifi nasıl yapılır?

  • Öncelikle 25 cm'lik kelepçeli kalıbımızın tabanına pişirme kağıdı yerleştirip kelepçesini kapatalım. Fazlalıklarını makas yardımı ile keselim.
  • Pişirme kağıdından uzun şeritler keselim. Kalıbın kenarlarına tereyağı sürerek pişirme kağıdını kalıba sabitleyelim. Alüminyum folyodan bir parça keselim ve kalıbımızın tabanını dışardan güzelce saralım.
  • Tabanı için rondodan geçirilmiş bisküvinin üzerine eritilmiş tereyağını ekleyerek iyice karıştıralım.
  • Kalıbımızın tabanına tereyağlı bisküvi karışımını dökelim ve bastırarak güzelce yerleştirelim. Cheesecake tabanını kremasını hazırlayıncaya kadar yaklaşık 10-15 dakika boyunca buzdolabında bekletelim.
  • Kreması için derince bir kaba labne peyniri ve sıvı kremayı alarak mikserle çırpalım. Daha sonra içerisine şeker ekleyerek tekrar çırpalım. Yumurtayı ekleyerek çırpmaya devam edelim.
  • Nişasta, vanilya ve limon suyunu ekleyerek güzelce karışıncaya kadar çırpalım. Kalıbımızı fırın tepsisine yerleştirelim. Hazırladığımız kremayı kalıba aktaralım.
  • Fırın tepsisine ılık su dökerek cheesecake'imizi 180 derece önceden ısıtılmış fırında 10 dakika pişirelim. Daha sonra sıcaklığı 160 dereceye indirerek 50 dakika daha pişirmeye devam edelim.
  • Sürenin sonunda fırını kapatarak cheesecake'imizi 1 saat daha fırında bekletelim. Fırının kapağını kesinlikle açmayalım.
  • Bu sırada çilekli sosu için çileği uygun bir tencereye alalım. Üzerine şeker ve suyu ilave edelim. Suyun içerisinde çözdürdüğümüz nişastayı da ekleyerek karıştıralım.
  • Sosumuzu karıştırarak kaynayıp kıvam alıncaya kadar pişirelim. Hazırladığımız sosu fırından aldığımız ve soğuyan cheesecake'imizin üzerine gezdirelim.
  • Buzdolabında en az birkaç saat bekletelim. Afiyet olsun.

Çilekli Cheesecake tarifinin püf noktası nedir?

1 gece buzdolabında bekletirsek daha oturmuş bir tat ve görüntü elde ederiz.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025