Çilekli Buz Tarifi
Çilekli Buz tarifi: Çilekli Buz için gerekli malzemeler nelerdir? Çilekli Buz nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
15 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
20 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
4 adet
Çilekli Buz yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 600 gram çilek
- 1/2 su bardağı toz şeker
- 1 adet rendelenmiş limon kabuğu
- 1 yemek kaşığı taze sıkılmış limon suyu
- 1/2 su bardağı su
Çilekli Buz tarifi nasıl yapılır?
- Bol suda yıkadıktan sonra uç kısımlarını aldığınız çilekleri kağıt havlu yardımıyla kurulayın.
- Küçük parçalara böldüğünüz çilekleri bir tencereye alın, üzerine toz şeker serpiştirin. Kendi suyunu salması için 20 dakika kadar bekletin.
- Suyunu salan çilekleri, rendelenmiş limon kabuğu ve su ilavesiyle kısık ateşte 10-15 dakika kadar pişirin.
- Ocaktan alıp soğuması için oda sıcaklığında bekletin. Taze sıkılmış limon suyunu ekleyin.
- Çilek karışımını mutfak robotuna alıp püre haline getirin. Özel dondurma kalıpları ya da kağıt bardaklara doldurduğunuz karışımın ortasına tahta dondurma çubukları saplayın.
- Derin dondurucuda en az 3-4 saat kadar soğutup kalıplarından çıkardıktan sonra sevdiklerinizle paylaşın.
Çilekli Buz tarifinin püf noktası nedir?
Kaynama esnasında yüzeye çıkan beyaz köpükleri kullanmamak üzere alın.
Çilekli Buz tarifi için servis önerisi
Porsiyonluk silikon muffin kalıpları ya da temiz buz kalıplarını meybuz yapımında rahatlıkla kullanabilirsiniz.