Çilekli Bahar Keki Tarifi
Çilekli Bahar Keki tarifi: Çilekli Bahar Keki için gerekli malzemeler nelerdir? Çilekli Bahar Keki nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
35 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
15 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
6 kişilik
Çilekli Bahar Keki yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 3 adet yumurta
- 1 çay bardağı soda
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı kefir
- 1/2 su bardağı sıvı yağ
- 2,5 - 3 su bardağı un
- 1 kase çilek
- 2 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
Çilekli Bahar Keki tarifi nasıl yapılır?
- Bir kabın içerisine yumurtaları kırın ve üzerine toz şeker ilave ederek güzelce çırpın. Toz şekerin içinde erimesini sağlayın.
- Üzerine kefir, soda, vanilya ve sıvı yağı ekleyerek çırpmaya devam edin.
- Ardından unu ve kabartma tozunu eleyerek azar azar ilave edin. Spatula yardımıyla karıştırın. Kekinizin normal kek kıvamından biraz daha akışan bir kek kıvamına sahip olması gerekiyor.
- Ardından bu keki yağlanmış unlanmış kelepçeli 24cm'lik bir kek kalıbının içerisine aktarın. Üzerine çilekleri dizin. Hafif gömülmelerini sağlayın.
- Fırının içerisine içi su dolu, ısıya dayanıklı bir kap koyun. Kekinizi 170 derecede ısıtılmış fırında 35-45 dakika arasında bir süre kadar pişirin. Çıkarıp oda sıcaklığında dinlendirdikten sonra afiyetle tüketin.
Çilekli Bahar Keki tarifinin püf noktası nedir?
170 derecede piştiğinde içi hem hafif nemli bir dokuda olucaktır hem de çilekler pişme aşamasında yanmayacaktır. Pişirme süresi fırınınızın performansına göre farklılık gösterebilir.
Çilekli Bahar Keki tarifi için servis önerisi
Üzerine sos gezdirebilir, pudra şekeri serpebilir, krem şanti ya da dondurma ile de servis edebilirsiniz.