Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Çilekli Bademli Galette Tarifi

Çilekli Bademli Galette

Çilekli Bademli Galette Tarifi

Çilekli Bademli Galette tarifi: Çilekli Bademli Galette için gerekli malzemeler nelerdir? Çilekli Bademli Galette nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Çilekli Bademli Galette yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 125 gram tuzsuz tereyağı
  • 300 mililitre un
  • 100 mililitre şeker
  • 2 yemek kaşığı soğuk su
  • 12 adet çilek
  • 1 tatlı kaşığı limon suyu
  • 1 tatlı kaşığı nişasta
  • 3 yemek kaşığı pudra şekeri
  • 1 yemek kaşığı file badem

Çilekli Bademli Galette tarifi nasıl yapılır?

  • Mutfak robotuna hamur için unu, şekeri ve minik küpler halinde kestiğimiz soğuk tereyağını ekleyip kum gibi olana kadar çekiyoruz.
  • Suyu ekliyoruz. Hamur toparlanmaya başlayınca elimizle yuvarlayıp, streç folyoya sarıp dondurucuda 15 dakika dinlendiriyoruz.
  • Çilekleri ortadan kesiyoruz. Nişasta, şeker ve limon suyunu ekleyip karıştırıyoruz.
  • Hamuru dondurucudan çıkarıp, yağlı kağıt arasına alıp merdane ile ince açıyoruz. Kenarları düzgün olsun diye üzerine tabak yerleştirip kenarlarındaki fazla hamuru bıçakla kesiyoruz.
  • Ortasına çilekleri ekleyip kenarlarından 2-3 parmak boşluk bırakıyoruz.
  • Kenarlarındaki hamurları katlayarak bastırıyoruz. Hamur çok yumuşadıysa buzdolabında biraz daha bekletiyoruz. File bademleri kenarlara yerleştiriyoruz.
  • Önceden ısıtılmış 190 derece fırında kenarları kızarmaya başlayınca fırından alıyoruz. Afiyet olsun.

Çilekli Bademli Galette tarifinin püf noktası nedir?

Hamurun yumuşayıp erimemesi için hızlı hareket etmelisiniz.

Çilekli Bademli Galette tarifi için servis önerisi

Ilık olarak dondurma ile servis yapabilirsiniz.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025