Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Çilek ve Muzlu Manolya Tarifi

Çilek ve Muzlu Manolya

Çilek ve Muzlu Manolya Tarifi

Çilek ve Muzlu Manolya tarifi: Çilek ve Muzlu Manolya için gerekli malzemeler nelerdir? Çilek ve Muzlu Manolya nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Çilek ve Muzlu Manolya yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 1 litre süt
  • 2 adet yumurta sarısı
  • 2 yemek kaşığı pirinç unu
  • 2 yemek kaşığı un (elenmiş)
  • 1,5 su bardağı toz şeker
  • 250 gram süt kreması
  • 6 damla vanilya esansı
  • 1-2 adet muz
  • 5-6 adet çilek
  • 2 adet yulaflı bisküvi
  • 1 yemek kaşığı tuzsuz tereyağı

Çilek ve Muzlu Manolya tarifi nasıl yapılır?

  • Kaynatılmış köy sütünü (veya pastörize süt) tencereye koyun.
  • Öncelikle yumurtaların sarılarını , toz şekeri, elenmiş unu ve pirinç ununu ekleyip iyice çırpın.
  • Koyulaştıktan sonra un kokusu çıkana kadar 3-4 dakika daha çırpmaya devam edin. Ocaktan alın ve tuzsuz tereyağını, vanilya esansını ve kremayı ekleyip soğumaya bırakın.
  • Bisküvileri robot yardımı ile un haline getirin. Çilek ve muzu dilimleyin.
  • Soğuyan manolya harcına kremayı ekleyin. Akışkan/ pürüzsüz kıvam alıncaya kadar çırpın ve işlemi sonlandırın.
  • Kuplara manolya harcınızı dökün, ara katlarına bisküvi, çilek ve muz dilimleri koyun. Üstlerine manolya harcını dökün ve dilediğinizce süsleyin.
  • 1 saat dolapta dinlendikten sonra enfes tatlınız hazır. Afiyet olsun.

Çilek ve Muzlu Manolya tarifinin püf noktası nedir?

Kremayı ekledikten sonra çırparsanız daha pürüzsüz olacaktır. Dilerseniz kaynatılmış köy sütü de kullanabilirsiniz.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025