Çilek ve Muzlu Manolya Tarifi
Çilek ve Muzlu Manolya tarifi: Çilek ve Muzlu Manolya için gerekli malzemeler nelerdir? Çilek ve Muzlu Manolya nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
10 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
5 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
10 kavanoz
Çilek ve Muzlu Manolya yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 1 litre süt
- 2 adet yumurta sarısı
- 2 yemek kaşığı pirinç unu
- 2 yemek kaşığı un (elenmiş)
- 1,5 su bardağı toz şeker
- 250 gram süt kreması
- 6 damla vanilya esansı
- 1-2 adet muz
- 5-6 adet çilek
- 2 adet yulaflı bisküvi
- 1 yemek kaşığı tuzsuz tereyağı
Çilek ve Muzlu Manolya tarifi nasıl yapılır?
- Kaynatılmış köy sütünü (veya pastörize süt) tencereye koyun.
- Öncelikle yumurtaların sarılarını , toz şekeri, elenmiş unu ve pirinç ununu ekleyip iyice çırpın.
- Koyulaştıktan sonra un kokusu çıkana kadar 3-4 dakika daha çırpmaya devam edin. Ocaktan alın ve tuzsuz tereyağını, vanilya esansını ve kremayı ekleyip soğumaya bırakın.
- Bisküvileri robot yardımı ile un haline getirin. Çilek ve muzu dilimleyin.
- Soğuyan manolya harcına kremayı ekleyin. Akışkan/ pürüzsüz kıvam alıncaya kadar çırpın ve işlemi sonlandırın.
- Kuplara manolya harcınızı dökün, ara katlarına bisküvi, çilek ve muz dilimleri koyun. Üstlerine manolya harcını dökün ve dilediğinizce süsleyin.
- 1 saat dolapta dinlendikten sonra enfes tatlınız hazır. Afiyet olsun.
Çilek ve Muzlu Manolya tarifinin püf noktası nedir?
Kremayı ekledikten sonra çırparsanız daha pürüzsüz olacaktır. Dilerseniz kaynatılmış köy sütü de kullanabilirsiniz.