Çilek Soslu Yalancı Tavuk Göğsü Tarifi
Çilek Soslu Yalancı Tavuk Göğsü tarifi: Çilek Soslu Yalancı Tavuk Göğsü için gerekli malzemeler nelerdir? Çilek Soslu Yalancı Tavuk Göğsü nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
20 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
10 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
6 kişilik
Çilek Soslu Yalancı Tavuk Göğsü yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Yalancı tavuk göğsü için:
- 125 gram tereyağı
- 1 su bardağı un
- 5 su bardağı süt
- 1 adet vanilya çubuğu (ya da 2 paket vanilin)
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 tatlı kaşığı limon kabuğu rendesi
Çilek sosu için:
- 400 gram çilek
- 1 yemek kaşığı limon suyu
- 3 yemek kaşığı toz şeker
- 2 yemek kaşığı buğday nişastası
Çilek Soslu Yalancı Tavuk Göğsü tarifi nasıl yapılır?
- Tereyağını tencereye alın ve eritin. Ardından üzerine elenmiş unu ilave ederek kavurmaya başlayın.
- Unun kokusu güzelce çıkana kadar yaklaşık bir 7-8 dakika kadar kavurun. Ardından sütü azar azar ilave ederek diğer yandan da karıştırın. Topaklanmasını engelleyin.
- Vanilya çubuğunun içerisindeki çekirdekleri eğer yoksa vanilini ve toz şekeri ilave ederek güzelce karıştırmaya devam edin.
- Kıvam alınca limon kabuğu rendesini de ekleyerek ocaktan alın.
- Ardından tavuk göğsünü ıslatılmış borcama aktarın.
- Çilekleri mini bir sos tenceresine ya da kaba alın. Üzerine toz şeker ve limon suyunu ilave edin.
- Blenderdan geçirin ve ocağın üzerine alın.
- Ocağa alınca nişastayı da ilave ederek güzelce çırpın. Kıvam alana kadar karıştırarak pişirin.
- Orta koyulukta bir kıvam elde edince ocaktan alın.
- Borcamdaki tavuk göğsünün üzerine çilek sosunu gezdirin. Oda sıcaklığında ılıdıktan sonra buzdolabına kaldırın ve en az 2 saat, ideali 1 gece soğumaya bırakın.
- Servis etmeden önce üzerini süsleyin.
- Dilimleyerek servis edin. Afiyetler olsun!