Çilek Soslu Tavuk Göğsü Tarifi
Çilek Soslu Tavuk Göğsü tarifi: Çilek Soslu Tavuk Göğsü için gerekli malzemeler nelerdir? Çilek Soslu Tavuk Göğsü nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
15 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
30 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
8 kişilik
Çilek Soslu Tavuk Göğsü yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Muhallebi için:
- 2 yemek kaşığı tereyağı ya da margarin
- 1 su bardağı un
- 2 yemek kaşığı irmik
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 litre süt
- 1 paket vanilya
Sosu için:
- 250 gram çilek
- 1 çay bardağı su
- 1 yemek kaşığı nişasta (suda çözdürülecek)
- 2-3 yemek kaşığı toz şeker
- 2 damla limon suyu
Çilek Soslu Tavuk Göğsü tarifi nasıl yapılır?
- Tereyağ uygun bir tencerede eritilir. Un ilave edilir ve kısık ateşte kokusu çıkana kadar 3-4 dakika kavrulur.
- Süt aktarılır ve topaklanmaması için çırpıcıyla sürekli karıştırılır. Şeker ve irmik de ilave edilir kıvam alana kadar pişirilir.
- Fokurdayıp göz göz olunca kısılır ve vanilin eklenir. Kapatılır 3-4 kez blenderdan geçirilir. Bu şekilde kıvamı çok güzel oluyor.
- Servis yapacağınız borcam veya kalıp suyla ıslatılır. Muhallebi aktarılır soğumaya bırakılır. İlk sıcağı geçince buzdolabında 1-2 saat dinlendirebilirsiniz.
- Sosu için çilekler mutfak robotundan geçirilir. Fazla inceltmedim. Uygun bir tencereye alınır.
- Nişasta suyla açılır ve üzerine eklenir. Şeker de ilave edilir. Sürekli karıştırarak pişirilir. Ocaktan alınca limon suyu da eklenir.
- Oda sıcaklığında soğumaya bırakılır. Ara ara karıştırılır.
- Tavuk göğsü soğuyunca kenarları hafifçe kaldırılır. Uygun bir servis tabağına ters çevrilir. Üzerine sos gezdirilir.
- İsteğe bağlı beyaz çikolata ve çileklerle süslenir. Buzdolabında 2-3 saat daha dinlendirilir. Soğuk servis yapılır. Afiyet olsun.
Çilek Soslu Tavuk Göğsü tarifinin püf noktası nedir?
Ben bu şekilde tart kalıbına hazırladım isterseniz kuplara veya küçük yuvarlak borcama da hazırlayabilirsiniz.