Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Çilek Soslu Tart Kek Tarifi

Çilek Soslu Tart Kek

Çilek Soslu Tart Kek Tarifi

Çilek Soslu Tart Kek tarifi: Çilek Soslu Tart Kek için gerekli malzemeler nelerdir? Çilek Soslu Tart Kek nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Çilek Soslu Tart Kek yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

Keki için:

  • 2 adet yumurta
  • 1 çay bardağı şeker
  • 1 çay bardağı süt
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 paket kabartma tozu
  • 3 çay bardağı un

Muhallebisi için:

  • 2 su bardağı süt
  • 1 adet yumurta sarısı
  • 1 çay bardağı şeker
  • 3 yemek kaşığı un
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 paket vanilya
  • 100 gram labne peyniri

Çilek sosu için:

  • 1 kase çilek
  • 2 yemek kaşığı şeker
  • 1 yemek kaşığı nişasta

Çilek Soslu Tart Kek tarifi nasıl yapılır?

  • Çilek soslu tart kekin hamuru için öncelikle yumurtalar ve şekeri iyice köpürünceye kadar çırpalım.
  • Sıvı yağ, süt, un ve kabartma tozunu ekleyerek hamuru güzelce çırpalım.
  • Tart kalıbı yağladıktan sonra hazırladığımız hamuru kalıba boşaltalım. Kekimizi 160 derece önceden ısıtılmış fırında pişmeye bırakalım.
  • Kekimiz pişerken muhallebisi için süt, un, yumurta sarısı ve şekeri küçük bir tencereye alıp koyulaşıp kaynayıncaya kadar karıştırarak pişirelim.
  • Muhallebiyi ocaktan aldıktan sonra vanilya ve tereyağını ekleyerek karıştıralım.
  • Soğuyan muhallebimize son olarak labne peyniri ilave edelim, güzelce çırpalım. Labne peyniri kullanmak istemezseniz yerine çırpılmış krem şanti kullanabilirsiniz.
  • Kürdan testi yaparak fırından alınan kek soğuduktan sonra kalıptan çıkartalım.
  • Üst kısmına muhallebiyi dökerek yayalım.
  • Çilek sos için çilekleri rondadan geçirip üzerine şekeri dökelim, uygun bir tencereye alıp nişasta ilave edelim, kaynayıp koyulaşana kadar pişirelim.
  • Pişen sosa 1 çay kaşığı tereyağı ilave edelim, parlaklık vermesi için. Bu aşamada çilek kullanmak zorunda değilsiniz dilediğiniz meyveli sosu yapabilirsiniz.
  • Soğuduktan sonra kekin üzerine yayarak servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.

Çilek Soslu Tart Kek tarifinin püf noktası nedir?

Keki yaparken yumurta ve şekerin iyice köpürmesine dikkat edelim. İçerisine 2 yemek kaşığı sıcak su koyarsak şeker daha çabuk erir ve daha çabuk köpürür. Çilek püresi piştikten sonra içerisine 1 çay kaşığı tereyağı ilave edersek püremiz daha parlak görünür.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025