Çilek Soslu Tart Kek Tarifi
Çilek Soslu Tart Kek tarifi: Çilek Soslu Tart Kek için gerekli malzemeler nelerdir? Çilek Soslu Tart Kek nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
30 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
45 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
12 dilim
Çilek Soslu Tart Kek yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Keki için:
- 2 adet yumurta
- 1 çay bardağı şeker
- 1 çay bardağı süt
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 paket kabartma tozu
- 3 çay bardağı un
Muhallebisi için:
- 2 su bardağı süt
- 1 adet yumurta sarısı
- 1 çay bardağı şeker
- 3 yemek kaşığı un
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 paket vanilya
- 100 gram labne peyniri
Çilek sosu için:
- 1 kase çilek
- 2 yemek kaşığı şeker
- 1 yemek kaşığı nişasta
Çilek Soslu Tart Kek tarifi nasıl yapılır?
- Çilek soslu tart kekin hamuru için öncelikle yumurtalar ve şekeri iyice köpürünceye kadar çırpalım.
- Sıvı yağ, süt, un ve kabartma tozunu ekleyerek hamuru güzelce çırpalım.
- Tart kalıbı yağladıktan sonra hazırladığımız hamuru kalıba boşaltalım. Kekimizi 160 derece önceden ısıtılmış fırında pişmeye bırakalım.
- Kekimiz pişerken muhallebisi için süt, un, yumurta sarısı ve şekeri küçük bir tencereye alıp koyulaşıp kaynayıncaya kadar karıştırarak pişirelim.
- Muhallebiyi ocaktan aldıktan sonra vanilya ve tereyağını ekleyerek karıştıralım.
- Soğuyan muhallebimize son olarak labne peyniri ilave edelim, güzelce çırpalım. Labne peyniri kullanmak istemezseniz yerine çırpılmış krem şanti kullanabilirsiniz.
- Kürdan testi yaparak fırından alınan kek soğuduktan sonra kalıptan çıkartalım.
- Üst kısmına muhallebiyi dökerek yayalım.
- Çilek sos için çilekleri rondadan geçirip üzerine şekeri dökelim, uygun bir tencereye alıp nişasta ilave edelim, kaynayıp koyulaşana kadar pişirelim.
- Pişen sosa 1 çay kaşığı tereyağı ilave edelim, parlaklık vermesi için. Bu aşamada çilek kullanmak zorunda değilsiniz dilediğiniz meyveli sosu yapabilirsiniz.
- Soğuduktan sonra kekin üzerine yayarak servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.
Çilek Soslu Tart Kek tarifinin püf noktası nedir?
Keki yaparken yumurta ve şekerin iyice köpürmesine dikkat edelim. İçerisine 2 yemek kaşığı sıcak su koyarsak şeker daha çabuk erir ve daha çabuk köpürür. Çilek püresi piştikten sonra içerisine 1 çay kaşığı tereyağı ilave edersek püremiz daha parlak görünür.