Çilek Soslu Semifreddo (Semifreddo alle fragole) Tarifi
Çilek Soslu Semifreddo (Semifreddo alle fragole) tarifi: Çilek Soslu Semifreddo (Semifreddo alle fragole) için gerekli malzemeler nelerdir? Çilek Soslu Semifreddo (Semifreddo alle fragole) nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
30 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
30 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
15 adet
Çilek Soslu Semifreddo (Semifreddo alle fragole) yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 250 gram toz şeker
- 65 gram su
- 250 gram mascarpone peyniri
- 120 gram yumurta akı
- 350 gram çilek sos
- 400 gram krema
- 225 gram çilek
Çilek sos için:
- 750 gram taze çilek
- 250 gram toz şeker
- 120 gram glikoz
- 65 gram su
Çilek Soslu Semifreddo (Semifreddo alle fragole) tarifi nasıl yapılır?
- Tatlı tarifinde yer alan çilek sosu hazırlamak için; bol suda yıkayıp temizlediğiniz çilekleri küp şeklinde doğrayın.
- Toz şeker, glikoz ve su ilave ettiğiniz çilek küplerini kısık ateşte 15 dakika kadar pişirin. Oda sıcaklığında soğuyana kadar beklettiğiniz sosu blenderdan geçirip süzün.
- Toz şeker ve suyu karıştırma kabına alın. Şerbet ısısını mutfak termometresiyle ölçüp 121 dereceye gelene kadar kaynatın.
- Ayrı bir kaba aldığınız yumurta aklarını mikserle kabartıp sıcak şerbeti yavaş yavaş ekleyin. Soğuyana kadar karıştırma işlemini sürdürün.
- Çilek sos, mascarpone peyniri ve çırpılmış krema ekleyip spatula yardımıyla karıştırın.
- Arzuya göre taban kısmını yulaflı bisküvi kırıklarıyla doldurduğunuz kalıpları, tatlı karışımıyla doldurun.
- Her kalıbın üzerini yaklaşık 15’er gram doğranmış taze çilek ve birer yemek kaşığı çilek sosla kaplayın. -18 derecede, derin dondurucuda yaklaşık 3-4 saat beklettiğiniz tatlıyı taze çilek dilimleri eşliğinde servis edin.
Çilek Soslu Semifreddo (Semifreddo alle fragole) tarifinin püf noktası nedir?
Kıvam alması için hazırladığınız tatlıyı en az 3 saat kadar derin dondurucuda muhafaza edin.
Çilek Soslu Semifreddo (Semifreddo alle fragole) tarifi için servis önerisi
Tatlıyı vişne gibi farklı meyveleri kullanarak da hazırlayabilirsiniz.