Çilek Soslu Manolya Tatlısı Tarifi
Çilek Soslu Manolya Tatlısı tarifi: Çilek Soslu Manolya Tatlısı için gerekli malzemeler nelerdir? Çilek Soslu Manolya Tatlısı nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
24 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
30 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
8 kişilik
Çilek Soslu Manolya Tatlısı yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 2 paket yulaflı bisküvi
- 1 litre süt
- 1 su bardağı toz şeker
- 2 adet yumurta sarısı
- 1 kahve fincanı mısır nişastası
- 2 yemek kaşığı (tepeleme) un
- 1 paket vanilya
- 1 kutu krema
- 25-30 adet çilek (sos için)
- 1 yemek kaşığı şeker (sos için)
Çilek Soslu Manolya Tatlısı tarifi nasıl yapılır?
- Önce çileklerı güzelce yıkayıp temizleyelim, sonra blenderdan cçkelim. İçerisinde hiç tane kalmadığından emin olun.
- Tencereye 1 yemek kaşığı şekerı ekleyip çileklerle biraz pişirelim.
- Baska tencerede muhallebiyi hazırlayalım. Sıvı krema ve vanilin hariç tüm malzemeleri ekleyelim ve iyice karıştıralım, kısık ateşte kıvam alana kadar pişirelim.
- Ocağın altını kapatınca vanilini ekleyelim. Oda sıcaklığına gelince sıvı kremayı ekleyelim.
- Bisküvileri blenderdan gecirelim. Kuplara muhallebi ekleyip üzerine bisküvi, onun üzerine de muhallebi ve en üste de çilek sostan ekleyelim. Bütün kuplara aynı işlemi yapın ve dilediğiniz gibi süsleyin.
- Buzdolabında mutlaka 3-4 saat dinlendirin.