Çilek Reçeli Tarifi
Çilek Reçeli tarifi: Çilek Reçeli için gerekli malzemeler nelerdir? Çilek Reçeli nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
30 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
15 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
5 orta boy kavanoz
Çilek Reçeli yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 2 kilogram çilek
- 1.6 kilogram şeker
- 1 adet çubuk vanilya
- 1 adet limon suyu
Çilek Reçeli tarifi nasıl yapılır?
- Çilek saplarından ayıklanır ve güzelce yıkanır. Eğer çilekleriniz çok büyükse hepsi ortadan ikiye kesilir.
- Bir tencereye limon suyu konur. Sonra saplarından ayıklayıp yıkamış olduğunuz çilekler eklenir.
- Çileklerin üstüne şeker eklenir ve şekerin içine vanilya tanecikleri karıştırılıp geri kalan vanilya çubuğu da tencereye atılır.
- 6 - 8 saat buzdolabında bekletilir.
- Beklemiş olduğunuz tencere ocağa alınır ve yüksek ateşte kaynayana kadar beklenir.
- Kaynamaya başladıktan sonra ateş kısılır ve köpük oluşmaması için içine bir tatlı kaşığı tereyağ eklenir. 30 dakika pişmeye bırakılır.
- Süre sonunda kıvam alan reçelleriniz ocaktan alınır ve soğuduktan sonra kavanozlara paylaştırılır. Afiyet olsun.
Çilek Reçeli tarifinin püf noktası nedir?
Reçelinizin köpüklenmemesi için reçel kaynamaya başlayınca içine 1 tatlı kaşığı tereyağ eklenir. Böylece reçeliniz fazla köpüklenmez.