Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Çilek Reçeli Tarifi

Çilek Reçeli

Çilek Reçeli Tarifi

Çilek Reçeli tarifi: Çilek Reçeli için gerekli malzemeler nelerdir? Çilek Reçeli nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Çilek Reçeli yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 2 kilogram çilek
  • 1.6 kilogram şeker
  • 1 adet çubuk vanilya
  • 1 adet limon suyu

Çilek Reçeli tarifi nasıl yapılır?

  • Çilek saplarından ayıklanır ve güzelce yıkanır. Eğer çilekleriniz çok büyükse hepsi ortadan ikiye kesilir.
  • Bir tencereye limon suyu konur. Sonra saplarından ayıklayıp yıkamış olduğunuz çilekler eklenir.
  • Çileklerin üstüne şeker eklenir ve şekerin içine vanilya tanecikleri karıştırılıp geri kalan vanilya çubuğu da tencereye atılır.
  • 6 - 8 saat buzdolabında bekletilir.
  • Beklemiş olduğunuz tencere ocağa alınır ve yüksek ateşte kaynayana kadar beklenir.
  • Kaynamaya başladıktan sonra ateş kısılır ve köpük oluşmaması için içine bir tatlı kaşığı tereyağ eklenir. 30 dakika pişmeye bırakılır.
  • Süre sonunda kıvam alan reçelleriniz ocaktan alınır ve soğuduktan sonra kavanozlara paylaştırılır. Afiyet olsun.

Çilek Reçeli tarifinin püf noktası nedir?

Reçelinizin köpüklenmemesi için reçel kaynamaya başlayınca içine 1 tatlı kaşığı tereyağ eklenir. Böylece reçeliniz fazla köpüklenmez.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025