Çilek Reçeli Tarifi
Çilek Reçeli tarifi: Çilek Reçeli için gerekli malzemeler nelerdir? Çilek Reçeli nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
40 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
30 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
1 büyük kavanoz
Çilek Reçeli yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 1.5 kilogram çilek
- 1 kilogram şeker
- 1 tatlı kaşığı tereyağı
- 1 adet küçük boy limon suyu
Çilek Reçeli tarifi nasıl yapılır?
- Çilekleri temizleyip, yani yeşil kısmını ayıklayıp iyice yıkayın.
- Suyu süzülen çilekleri uygun bir tencereye alıp üzerine şekeri dökün ve 1 gece öylece kalsın.
- Ertesi gün artık suyunu bıraktığını görünce tencereyi orta ateşin üzerine koyun.
- Kaynamaya başlayınca limon suyu ve tereyağını ekleyip karıştırın.
- Üzerine çıkan pembe köpükleri alın.
- Toplamda 40 dakika kaynatıp kapatın. .Çilekler yumuşak ama diri kalacak.
- Sürülebilir şekilde geldi ama şeklini bozmadı. Eğer sert olmasını istiyorsanız 20 dakika yeterli olacaktır.
- Sıcakken kavanozlara dizip kapağını iyice kapatıp soğuyana kadar ters şekilde bekletin. Bu şekilde vakumlama sağlanıyor. Afiyet olsun.
Çilek Reçeli tarifinin püf noktası nedir?
Tereyağı eklerseniz fazladan köpürmesini engeller. Çileklerin sert kalmasını istiyorsanız 20 dakika kaynatmanız yeterli olacaktır.
Çilek Reçeli tarifi için servis önerisi
Tereyağı sürülmüş ekmeğin üzerine çilek reçeli ekleyin ve enfes lezzetle kahvaltınızın tadını çıkarın.